Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért menjünk méregtelenítő wellness kúrára?

Miért menjünk méregtelenítő wellness kúrára?

A salakanyagok szervezetünket jelentősen megterhelik, a zsíros ételek, az édességek, a stresszes életmód, és még sorolhatnánk, elhagyni ugyan szinte lehetetlen, épp ezért rendszeresen vegyünk részt tisztítókúrán, hogy szervezetünk visszatérhessen a normális kerékvágásba, egészségesebben, fittebben éljük mindennapjainkat.
A kötőszövetekben lerakodott salakanyagok, méreganyagok, mint például a koleszterin, vagy a húgysav (túlzott húsfogyasztásnál könnyen felhalmozódhat)- gátolják az oxigén, és a táplálékkal felvett tápanyagok, vitaminok felszívódását a szervezetben. Ennek következményeként gyakran puffadtnak, levertnek érezzük magunkat, nincs kedvünk semmihez, levertek vagyunk.
Az immunrendszer egyik fő védelme a bél nyálkahártyájában történik, véd minket a kórokozóktól, káros baktériumoktól, ám ha ez a védelmi vonal megsérül, nem képes megfelelően ellátni feladatát. Elsősorban az egészséges táplálkozással segíthetjük működését, rostokban gazdag friss gyümölcsök, zöldségek fogyasztásával, illetve az olajos magvak, friss és ropogós salátalevelek ropogtatásával.
Sok folyadék beviteléről is gondoskodjunk, mert a víz éltető, természetes szomjoltó, beindítja az emésztést, ráadásul bőrünk ruganyossá válik, egészségtől ragyogó lesz.
Ám nem elég csak egészségesen étkezni, a mozgás sem maradhat el. Napi rendszerességgel sétáljunk, heti rendszerességgel fussunk, vagy sportoljunk. Ha csak hétvégén marad időnk, akkor kiránduljunk egy nagyot.
Egy alapos méregtelenítő kúra után, nem csak bőrünk lesz üdébb, hanem szervezetünkön is láthatjuk a vitalitást, az életkedvet, az egészséget, és szellemünkre is jótékonyan hat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Magnézium

A mai világban, az emberek zöme magnézium hiányos! A hiány gátolja a D vitamin hasznosulását. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük