Kezdőlap » Elektronika » Miért lehetetlen egyelőre megépíteni a Vasember páncélt?

Miért lehetetlen egyelőre megépíteni a Vasember páncélt?

Bizonyára nagyon sokan álmodoztunk már arról, hogy milyen lehet egy olyan páncélt birtokolni, használni, mint amilyen a Vasember-ben van. Igazán nagyon csodálatos dolog lenne, hiszen végtelen energiánk lenne, és repülhetnénk össze-vissza, oda ahová csak akarunk, és akkor amikor csak akarunk.

Nem mellesleg nagyon vagány is lenne, így bizonyára nagy szenzáció lenne. De nézzük meg, hogy milyen is ez a páncél. Amit tudunk róla, hogy a külseje az arany-titán ötvözet, amely könnyű, de nagyon erős anyag. Rengeteg több mint 220 elemből áll össze a komplett páncél, és a külső borítás, valamint a fegyverek és minden eszköz egy belső fémvázra csatlakozik rá, amely a testet veszi körül.

A szerkezet tele van elektronikával, hiszen a komplett páncél mozog, és minden egyes része saját életet él, és minden mindennel összefügg. Egy olyan szerkezetről beszélünk, amely a pillanat milliomod része alatt érzékeli, hogy a test milyen mozdulatot akar végezni, és a számítógép rásegít, úgymond elvégzi helyette a munkát. Ilyen gépek, úgynevezett exoskeleton-ok már léteznek a valódi világban is, amelyeket az amerikai hadsereg tesztel. Viszont ehhez rengeteg energia kell, szinte kifogyhatatlan mennyiségű energia kell. Még ha a szerkezetet meg is lehetne építeni, mert az igazából “csak” gépészmérnöki munka, még azt is, hogy részben összeálljon magától.

Eleve egy mesterséges intelligencia vezérli (J.A.R.V.I.S), ami még nem létezik a mai világban. A másik, hogy az ARC reaktor egy hideg fúziós reaktor, amely még nem teljesen ismert a tudósok előtt, és a lényege, hogy szobahőmérsékleten keletkezzenek új anyagok, és az ezáltal felszabadul energiát használják fel. Itt még nem értek el átütő sikert. A páncél mozgatásához, ahhoz, hogy repüljön ekkora erőre van szükség, de ez még nem áll az emberiség rendelkezésére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Itt az új 4K felbontású televízió

A Sony nemrég egy igazi csemegével állt elő. Az X85 TV egy igazi élményt nyújt …

1 hozzászólás

 1. mostmár meg lehet épiteni a vasember páncélt söt még erösebbre
  arany-titán ötvözet hejet titánium grafén boritás.
  a (J.A.R.V.I.S) program létezik csak kicsit más a rendszer felépitése és más neven fut.
  a filmben tényleg több mint 220 darabol áll de ez csak sebezhetöbé teszi szoval 40-50 nagyobb részböl is
  meg épithetö.
  az arc reaktort tudomásom szerint még nem épiteték meg viszont nekem van egy reaktorom de még
  tesztelés alat áll . ( egyébként részecske gyorsitoval felszerelve el érheti az arc reaktor szintjét simán fele anyi a teljesitménye. )
  bocs a helyes irási hibákér.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük