Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért lehet rossz a közérzetünk?

Miért lehet rossz a közérzetünk?

Gyakran előfordul hogy nincs kedvünk semmihez, nem megy a munka sem. Persze az ember első gondolata ilyenkor hogy a fáradtság az oka. Valószínű hogy igaza van, tényleg fáradt. De miért vagyunk ennyire elcsigázottak és legyengültek olyan sokszor? A válasz talán egyszerűbb mint gondolnánk.

Ha álmosnak érezzük magunkat, arra következtetünk hogy nem aludtunk eleget. Persze minden ember más, egyénenként különböző az alvásigényünk. A legújabb kutatások szerint a szervezet öt óra alvással újratölt, regenerálódik. Többnyire ez az alvás mennyiség mindenkinek megvan, tisztelet a kivételnek. Tehát vegyük alapul, hogy eleget aludtunk. Akkor miért vagyunk mégis álmosak? Miért nincs erő a testünkben? Mert valami hiányzik! Kevesen tudják, de az állandó fáradtság érzet a vashiány következménye lehet. A gyógyszertárakban megszámlálhatatlan vaskészítményt vásárolhatunk Vény nélkül, az olcsótól a drágáig.

Érdemes kipróbálni, szedni rendszeresen a vasat, pár nap után jelentkezik a hatás, észrevesszük hogy ásítás nélkül pörögtük végig a napot, és reggelente nem tűnik kínzásnak az ébredés! Ha nem is a vashiány okozza a nehézségeinket, akkor sem ártunk magunknak a vas szedésével, ugyanis a felesleges mennyiség távozik a szervezetből. Hatékonyabb a vas terápia, ha C-vitamint is szedünk mellé, mert nagyban segíti a vas felszívódását, és elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. A C-vitamin lenyűgöző módon erősíti az immunrendszert, amire azért van szükség, hogy szervezetünk legyőzze a kisebb- nagyobb betegségeket. A jó közérzet érdekében szintén fontos a B-vitamin bevitel, mert különböző módosulatai kedvezően hatnak az idegrendszerre, és az emésztésre. De lépjünk túl a vitaminokon, és nézzük meg, mit tehetünk még önmagunkért. Sokan a fáradtságot irdatlan mennyiségű kávéval próbálják elnyomni, – helytelenül. Valóban jó hatással lehet ránk naponta egy- két csésze kávé, de nem több. A túlzásba vitt kávéfogyasztás a várt hatás ellenkezőjét váltja ki. Kedvezőtlen hatással van a vérnyomásra, mely fizikai tüneteket produkálhat, tehát megint csak nem érezzük jól magunkat! Ha tehetjük minden nap együnk gyümölcsöt, és igyunk rengeteg folyadékot. Ahányszor csak tehetjük menjünk ki a friss levegőre, vagy legyünk nyitott ablak közelében, így elkerülhető az oxigénhiányból adódó álmosság, esetleg fejfájás.

Rengeteg apró trükk létezik a hangulatunk javítására, egy kis csoki itt, egy finom gyümölcs ott, vagy bármilyen finomság mellyel kényeztethetjük érzékeinket. Az esti ellazulást segíthetjük egy finom aromájú illóolajjal, vagy egy csésze ízletes zöld teával. Mindegy mivel szerzünk apró örömöket magunknak, a lényeg tegyük meg, szervezetünk meghálálja!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük