Kezdőlap » Látnivalók » Miért látogassunk el Hawaii-ra?

Miért látogassunk el Hawaii-ra?

Hawaii leghíresebb temploma, amely a Kawaiahao nevet viseli, Honolulu forgalmas belvárosában található. Ez a környék a város történelmi központja, egyúttal a sziget kereskedelmi és történelmi szíve, ahol számos nemzeti emlékmű és emlékhely sorakozik.

Az elegáns küllemű és nagy jelentőségű templomot gyakran Hawaii „westminsteri apátsága”-ként emlegetik. Alapjait 1820-ban rakták le – az aktus azokhoz az időkhöz kötődik, amikor az első keresztény hittérítők a szigetre érkeztek. A Hiram Birgham tiszteletes által vezetett misszionáriusok először négy kis templomot emeltek a templom jelenlegi helyén.

1824-ben a kereszténység Hawaii-szigeteki története végérvényesen megváltozott. Abban az évben Ka’ahumanu régenskirálynő bejelentette, hogy áttér a protestáns kereszténységre. 1836-ban az ő rendeletére kezdték el építeni a pazar Kawaiahao templomot, amelyet Bingham tervezett. Az építkezéshez 14 000 halvány rózsaszín koralltáblát használtak fel, amelyeket kézzel fejtettek a korallzátonyokról, a fát pedig a környék erdőinek a kitermelésével nyerték. A hatalmas, Új-Anglia-stílusú épületet, amely jelenleg 4500 férőhelyes, az idelátogató méltóságok és a város befolyásos családjai használtak, és ez volt a királyi kápolna is. Szintén itt hangzott el III. Kamehameha szájából a híres mondat: „Az ország életét az igazságosság hatja át.” Ez a kijelentés az ország akkori hivatalos jelmondatává vált.

A történelmi épület jelentős kulturális emlékhelye a gazdag történelemmel büszkélkedő Honolulunak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük