Kezdőlap » Ünnepek » Miért különleges a győri advent?

Miért különleges a győri advent?

Az adventi időszak az év egyik legszebb időszaka, amikor az ember testileg-lelkileg ráhangolódik a közeledő ünnepre. Izgatottan vásároljuk az ajándékokat, egyre többet gondolkodunk a karácsonyi süteményeken – és egyre inkább várjuk azt a meghitt hangulatot, ami egy igazi tradicionális karácsonyt jellemez. Az ünnepi hangulatot kiválóan tudják apróságok fokozni: a csendes hóesés, a karácsonyi zene – és egy kis karácsonyi vásár. Ilyen tekintetben Győr mindenképpen megér egy estet.

Győr Magyarország egyik legszebb városa, és ennek megfelelően az egyik legszebb karácsonyi vásárral is rendelkezik az országban, afféle mini-Bécsként is szokták emlegetni a karácsonyi díszekbe öltözött Győrt. Az adventi időszak kezdete előtt ünneplőbe öltöztetik a várost, majd idén november 29-én egy ünnepség keretében kigyúlnak a fények. Ilyenkor fényárban úszik a belváros, a sétálóutca, kiköltöznek az árusok a bódékba – és végre újra megtelik élettel a barokk belváros. Akaratlanul is megdobban az ember szíve, ahogy végignézi a kidekorált belvárost, ahogy hallja a hangszórókból csendesen szóló karácsonyi zenéket, ahogy érzi az áradó kemencés lángos-és sült gesztenyeillatot, ahogy iszik egy finom forralt bort vagy egy jó puncsot, hogy felmelegedjen a hideg estéken.

Azonban az ünnepi időszakra nem csak a fények emlékeztetnek mindenkit, Győr szórakoztató programokkal is várja a látogatókat. A Széchenyi téren felállítják a város óriási karácsonyfáját, és várja a gyerekeket is a Mikulás rénszarvasok húzta szánja. Advent mind a négy vasárnapján közösségi gyertyagyújtás is lesz a városban, valamint rendeznek jótékonysági hangversenyt és balettelőadást is. Akik azonban a kultúrprogramoknál jobban szeretik a gasztronómiai különlegességeket, azoknak is érdemes egy kis kirándulást tenni Nyugat-Magyarországon: lesz mangalica disznóvágás, halkülönlegességek napja, valamint bejgli-és mézeskalácssütés is. Aki tehát egy kis kikapcsolódással összekötött ünnepi hangolódásra vágyik, azt idén is színes programokkal és sok szeretettel várja a győri advent.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük