Kezdőlap » Sport » Miért küldte el a Mclaren Perezt?

Miért küldte el a Mclaren Perezt?

A mexikói Sergio Perez volt a tavalyi év meglepetés embere, aki a Sauberrel igen komoly eredményeket tudott elérni, és pontosan azért döntöttek úgy 2013-ra leszerződtetik. A probléma ott kezdődött, hogy a csapat erre az évre, egy igen gyenge autóval rukkolt elő, amivel esélyük sem volt harcba szállni a legjobb helyezésekért.Ez azt jelentette, hogy az újdonsült fiatal pilóta, nem igazán mutathatta meg tehetségét, és mivel a csapat is, és ő is kétségbe volt esve, vagy legalábbis ez látszódott rajtuk, Perez megpróbált minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy jobb pozíciókba kerüljön, de hiába. Mindenki úgy gondolta, hogy a csapat rossz autója mellé, még a ...

A mexikói Sergio Perez volt a tavalyi év meglepetés embere, aki a Sauberrel igen komoly eredményeket tudott elérni, és pontosan azért döntöttek úgy 2013-ra leszerződtetik.
A probléma ott kezdődött, hogy a csapat erre az évre, egy igen gyenge autóval rukkolt elő, amivel esélyük sem volt harcba szállni a legjobb helyezésekért.

Ez azt jelentette, hogy az újdonsült fiatal pilóta, nem igazán mutathatta meg tehetségét, és mivel a csapat is, és ő is kétségbe volt esve, vagy legalábbis ez látszódott rajtuk, Perez megpróbált minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy jobb pozíciókba kerüljön, de hiába.
Mindenki úgy gondolta, hogy a csapat rossz autója mellé, még a pilótájuk sem tökéletes. Pedig az volt. Ezzel az autóval Perez sem tudott csodát tenni, még Button sem, aki pedig már 2010 óta versenyzik a csapatnál.
Így úgy döntöttek, hogy Perezzel nem hosszabbítják meg a szerződést, ami lássuk be, talán egy meggondolatlan lépés volt, mert Button és Perez közt nem volt nagy különbség sem időmérőn, sem pedig futamon.
Kísértetiesen hasonlít ez az eset Heikki Kovalainenére, aki 2 év után távozott a csapattól, és utána egy kis csapathoz szerződött, ahonnan azonban hamar kiesett. Reméljük, hogy a fiatal mexikói nem fog a finn sorsára jutni, mert nagyon ígéretes tehetségnek tűnik, csak egy jó autót kell építeni neki, és biztosak lehetünk benne, hogy szállítani tudja a jobbnál jobb sikereket. Egyáltalán nem tenne jót a karrierjének, hogy ha mondjuk a Marussiához, vagy Caterham-hez kerülne, mert onnan visszajönni szinte képtelenség.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi szükséges az ökölvívó-mérközéshez?

A frappáns felelet az: két ökölvívó. De a megoldás ennél sokkal bonyolultabb! Még a két ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.