Kezdőlap » Sport » Miért közlekedj biciklivel?

Miért közlekedj biciklivel?

Egyre nagyobb számban található az országban kerékpárutak, ezért egyre többen ülnek biciklire. Ez több szempontból is nagyon hasznos, hiszen környezetbarát, egészségmegőrző. Nem csak ezért a két dologért érdemes kerékpárra pattanni, hiszen gyors és kiszámítható is. Ez a legalkalmasabb jármű, hogy ajtótól ajtóig egyszerűen, kényelmesen és gyorsan eljuss. Nem kell a dugókban ücsörögni és parkolókat keresgetni, sem nagyokat kerülni vagy éppen a buszra várakozni.

Mindig percre pontosan ki lehet számolni az utazást és könnyen lehet tervezni. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ez egy olcsó közlekedési eszköz. Egyszer kell megvenni és a fenntartási költsége sem magas. Fogyókúrázóknak is nagyon ajánlatos, hiszen nagyon hatékony és egészségünk szempontjából csökkenti a szívinfarktus és egyéb megbetegedések kockázatát, levezeti a stresszt és jó közérzetet biztosít. Sokan a bicikli hallatán csak a kifogásokat sorolják. Egyik ilyen, hogy nincs kerékpárút és az autók között nem lehet tekerni. Ez tévhit, hiszen a bicikli is egy jármű és a közlekedés része.

A forgalomtól nem tartani kell, hanem beletanulni. Először érdemes kis távon, csendesebb úttesten kerekezni és folyamatosan bemenni a forgalomba. Egy idő után teljesen természetes lesz. Ha segítségre van szükséged, először egy tapasztalt bringással menj a forgalomba.
A másik kifogás, hogy az ember kiizzad és koszos lesz. Nem kell hajtani, mint az őrült. Megfelelő sebesség és ruházat a titka. 15 km/h-s sebesség mellett az erőfeszítés annyi, mintha gyalogolnál. Nem kell sportruhába biciklizni, hiszen elegáns öltözékben sem lesz semmi baja a ruhának. Még ellenvetés szokott lenni, hogy rossz időben nem lehet tekerni. Aki kipróbálja és megszereti a biciklizést rájön, hogy nincs rossz idő csak nem megfelelő ruházat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen sípálya Petzen ?

Petzen Ausztriában található Karintia tartományban. Nagyon közel van a szlovén határ. Klagenfurt 40 km-re van, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük