Kezdőlap » Film » Miért kiváló film a Remény rabjai?

Miért kiváló film a Remény rabjai?

Ez, a Stephen King kisregényéből készült film több filmes portálon is nagyon előkelő helyen áll. Nem véletlenül, hiszen aki látta a filmet, annak maradandó élményt jelent.

A film főhőse Andy Dufresne (Tim Robbins), aki egy szimpla bankár. 1946-ban egy el nem követett kettős gyilkosságért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik. A kezdetben visszahúzódó Andy retteg a benti élettől: a brutalitásról, az állatias ösztönökről, az eltűnő emberségről. Szép lassan azonban hozzászokik a benti körülményekhez, és kialakítja a maga kis életét. Összebarátkozik egy régi rabbal, Ellis Boyd Redding-gel (Morgan Freeman), aki bevezeti a börtönélet rejtelmeibe.

Andy bankár múltjának köszönhetően, elkezd dolgozni a fegyőröknek, hogy az illegális bevételeiket tisztára mossa. Az igazgató fülébe is eljut Andy tehetsége, és ő is igénybe veszi a szolgálatait. A börtönbe bekerül az a tettes, aki az Andy-re ráhúzott bűntényt elkövette, ez ad némi reményt neki, hogy kiszabadulhat. Azonban az igazgató nem akarja, hogy a piszkos ügyei napvilágra kerüljenek Andy kiszabadulásával, ezért megöleti a bűnöst.

Telnek az évek, és Andy monotonon dolgozik. Azonban húsz év után robban a bomba: Andy, hosszú évek aprólékos munkájával egy alagutat ásott, melyen keresztül elmenekül, ráadásul az igazgató pénzét is magával viszi. Redding is kiszabadul, és az élet értelmét pont Andy adja meg neki: találkoznak Mexikóban, és mindketten boldogan élhetik a szabadulók boldog életét.

A film legfontosabb mondanivalója az, hogy sosem szabad elveszíteni a reményt, mert teljen akár 20 évbe is, de az igazság valahogyan úgyis győzedelmeskedik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük