Kezdőlap » Sport » Miért kell látnunk Robinsont?

Miért kell látnunk Robinsont?

„Volt egyszer egy kapus. Úgy hívták, hogy Robinson.” Ha máshonnan nem is, Sándor Pál csodálatos filmjéből, a Régi idők focijából tudhat bárki Robinsonról – már ha látta az alkotást. Fent nevezett személy valóban élt, angol focikapusként tengette életét, és nevét halhatatlanná az tette, hogy ő volt az első portás, aki vetődött a labda után, úszott érte a levegőben, felcsavarodott miatta a kapufára. Meglett, felnőtt férfiak csóválták fejüket e gyermeteg produkció láttán: „Ej, ej, mikor nő már be a feje lágya ennek a Robinson gyereknek, a végén még összetöri magát és vihetik a kórházba.”

„Ej, ej, mikor nő már be a fejetek lágy?” – kérdezte kedveskedve az asszony, de az öt meglett, felnőtt férfi rá sem hederített, pedig a nő a söröket hozta be a szobába. Csendesen, hogy ne zavarja a fiúkat – tudta, hogy nincs itt most keresnivalója több – letette a sarokban lévő kis asztalra az üvegeket, majd halkan kiosont. A pasasok guvadt szemmel bámultak a szoba közepén lévő nagy, zöld asztalra, amin 22 darab, nagyjából egyforma, de mégis egyedi, műanyag korong volt. Volt még egy – a többinél lényegesen kisebb – korongocska is a többi között, szinte észrevétlenül. Az asztal egyik végén álló, hatodik társuk arcán halálfélelem látszott, amint az egyik kerek vacakot nagy műgonddal helyezgette maga előtt ide, oda. A hetedik koma feszülten figyelte, ugrásra készen várakozott. Végre megszólalt a hatodik: mehet. A várakozó az asztal fölé hajolt, körmeit rányomta az egyik figurára és elpöckölte vele a kis korongocskát, ami irtózatos erővel repült a kívánt irányba – majd beleütközve a nagy műgonddal odahelyezett műanyag tárgyba – arról oldalirányba lerepült a szőnyegre.

Irtózatos hangzavar tört ki. Mindenki kiabált mindenkivel és mindenkinek, semmit sem lehetett érteni, az egész olyan volt, mint egy óvoda udvara, amikor a csendes pihenő után elemi erővel, új vágyakkal, játszani akarással zúdulnak ki oda a gyerekek. Az éktelen lármából egyszer csak ki lehetett hallani valamelyiküket: „Úr Isten! Lehetett látni a robinzonádot!”

A gombfocizók játszottak és játszottak és játszottak, és egy pillanatra sem gondoltak arra, hogy az asztalról lerepülő kis gomb, a labda el is tűnhet valamelyik szekrény alatt. Hiszen tudták, itt van velük Robinson, aki minden labdát megfog.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük