Kezdőlap » Film » Miért kell feltétlenül megnézni a Gravitáció c. filmet?

Miért kell feltétlenül megnézni a Gravitáció c. filmet?

Vegyes érzelmekkel vártam ezt a mozit. A trailer alapján egy olyan filmet vártam, ami teljesen a látványra épül, annak érdekében, hogy becsalogassa a nézőket a mozikba, de más egyéb értéket nem igazán tud felmutatni. Várakozásaim nagyjából ezek voltak: a történet vontatott, akció alig, jó színészi játékra lehetőség alig, tehát unalom a köbön. Nagyon kellemesen csalódtam.
A történet alapja ugyan valóban nem egy nagy szám, viszont ez nem igazán érezhető, mivel a film akció dús és lélegzetelállító minden értelemben. Megállás nélkül, szinte percenként izgulhatunk a főhősnőt alakító Sandra Bullock-ért, (aki mellesleg nagy szerelmem volt régebben, de már lecseréltem a Fringe sorozat gyönyörűséges főszereplő nőjére (Anna Torv)). Eredetileg egyébként az örök Tomb Raider Angelina Jolie és Robert Downey Jr. alakította volna a két főszerepet.
George Clooney hozta a tőle megszokott figurát. Magabiztos, tapasztalt, nagy tudású, ugyanakkor laza és humoros fickó a karaktere, aki persze szokásához híven ismét lenyűgözi a női nem képviselőt, beleértve főhősnőnket is.
Sandra Bullock karaktere természetesen teljesen ellentéte férfipartnerének. Kezdő űrhajós, első alkalommal van az űrben, inkább tudós és nem bír kifejezetten „harcra termett” jellemzőkkel. Ennek is köszönhetően remekül kiegészíti egymást a páros és kiválóan működik közöttük a kémia. Hiába, a fizikát nem lehet meghazudtolni, az ellentétek óhatatlanul is vonzzák egymást.
Nagyon sokat segítenek a történetmesélésben is a két karakter jellemvonásának alaposan kidolgozott részletei. Ezek után szinte nem is volt más dolga a Cuarón apa-fiú alkotópárosnak, mint beleírni váratlan szituációkat a történetbe és a „karakterekre bízni”, mit is tennének az adott helyzetben.
A filmben gyakorta fel-feltűnő képzelgések szinte művészi magaslatokba emelik az alkotást. Bár erősen elvonatkoztatnak a való világtól, mégis erős szálakkal kapcsolódnak hozzá és végül már azt sem tudjuk, mi valóság, mi nem az.
A film vége nem túlságosan meglepő. Ez is az a fajta történet, ahol nem annyira a végkifejlet, mint inkább a hozzá vezető út a lényeges, ez okoz katarzist a nézőnek.
Ha már a katarzisnál tartunk, a film látványvilága egyedülálló. Zseniális megoldások fokozzák a vizuális élvezetet. Mindenképpen IMAX moziban tanácsos megnézni a filmet, mert a lenyűgöző 3D-s megoldások rengeteget hozzátesznek az amúgy sem elhanyagolható élményhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük