Kezdőlap » Mobil és tablet » Miért káros az elektronika a fiatalokra?

Miért káros az elektronika a fiatalokra?

Manapság nincs olyan fiatal akinek ne lenne valamilyen elektronikai készüléke. Szinte már élni se tudnak nélkülük, de ha jól át gondoljuk akkor nem csak szinte hanem valóban élni sem tudnak nélkülük. Előfordul, hogy a gyermek még csak 7-8 éves de már kiharcolja magának a szüleinél a mobil telefont vagy akár a tábla gépet. Egyáltalán nem előnyös egy ilyen korú gyereknek ezeket megadni. Ezek a gépek teljesen elzárják őt a külvilágtól, mert csak az elektronikának élnek, csak játszanak rajta vagy böngésznek az interneten, és olyan idősebb emberekkel is beszélhetnek akivel, nekik nem kellene. A mai fiatalok között sincs olyan aki nem okos telefonnal és táblagéppel a táskájában közlekedik, de legalább az egyik mindig ott van nála.

A mai fiatalság pont ez az elterjedt készülékek miatt nem kommunikálnak. Mindenki azzal van elfoglalva hogy mi van az interneten. A barátok is minden fontos dolgot e-mailbe beszélnek meg. A párkapcsolatok nagy része szinte az interneten folyik és ez mind az elterjedt túlfejlesztett elektronika miatt van. A tini lányok olyanok akarnak lenni mint az interneten látott modellek, vagy éppen a sztárok, ebből adódóan rengeteg lelki problémák adódnak belőle mint például anorexia, depresszió, esetleg öngyilkosság. Nem igen látni, természetesen az időseket kivéve, olyat aki ne valami elektronikai készülékkel a kezébe rohangálna mindenhova. Az emberek nem ismerik a másikat, nem kommunikálnak senkivel, nem társalognak a buszon, vonaton, vagy a villamoson. Az embereknek már nincs életük a mobiltelefon és a táblagép nélkül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Xiaomi Redmi Note

A Xiaomi Redmi Note egy hong-kongi gyártmányú készülék. Kialakítása alapján érintőképernyős,okostelefonról beszélhetünk. A SIM kártya …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük