Kezdőlap » Elektronika » Miért jobb az e-book?

Miért jobb az e-book?

Sokszor hallom, hogy hiába vannak már jó e-book olvasók, de a könyv jobb. Más a tapintása és a hangulata. Egy könyvhöz képzelet kell, de a fizikai tározón könnyíthetünk azzal, hogy e-bookot használunk. Egyre több és több könyv elérhető már elektronikus formátumban is és a diákok a legtöbb klasszikus kötelező olvasmányt meg is találhatják az interneten. A másik érv a szemünk védelme szokott lenni az új módszer ellen. Az e-ink technológiával készült olvasók, teljesen természetes, könyvszerű hatást keltenek. Sötétben nem is lehet olvasni őket, mint egy igazi papírt. Ha LCD kijelzős eszközt választunk, akkor is jól járunk. Ezeken általában hangos könyveket, zenét és filmeket is megnézhetünk.

Rengeteg, könyvet kell elolvasnia egy tanulónak és néha nem árt, ha egy saját kedvencet is választunk. Így legalább nem megy el a kedvünk teljesen az olvasástól. A tankönyvek is sok helyet foglalnak és mellé még a vastag regények már alig férnek be. Egy e-bookon a könyvek mellett sok jegyzetet is tárolhatunk. Nem gyűrődnek, és ha még egy több oldalas szövegről is van szó az e-book nem lesz nagyobb és nehezebb.

Sok könyvet az otthon kényelméből megszerezhetünk. Nem kell visszavinni a könyveket és nem kell fizetni se bizonyos esetekben. Sok szépirodalmi mű a mek.oszk-n megtalálható. A könyvek között nem is kell keresgélnünk. Az eszköz elmenti az oldalt, ahol tartunk, és abc sorban mutat minden könyvet, amit lementettünk.

A papír alapú könyvek sokáig velünk maradnak még. De már az írók is számítógépen dolgoznak, és ahogy eleinte kevés könyv volt, majd később lett bárki számára elérhető, úgy lesz az e-book is egy nap alapvető.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mindig Tv használatához szükséges eszközök

Sokat látni, hallani manapság a Mindig TV szolgáltatásról, azonban azt sokan nem tudják, hogy milyen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük