Kezdőlap » Baba-mama » Miért jobb a korai nyelvtanulás a gyermekeknek?

Miért jobb a korai nyelvtanulás a gyermekeknek?

Azt már nagy valószínűséggel minden szülő hallotta valahol, hogy minél korábban elkezdi a gyermeke valamely idegen nyelv elsajátítását, annál könnyebben megy majd neki. De miért is jó ez?
Ennek rendkívül egyszerű indoka van, melyet brit, és amerikai kutatók már be is bizonyítottak. Hogyha egy gyermek hamarabb elkezd idegen nyelveket megtanulni, akkor jelentősen másképp fejlődik ki az agyszerkezete, vagyis úgy is mondhatnánk, hogy annak megfelelően fejlődik az agya, ahány éves korában elkezd nyelvet tanulni.
A tanulmány, melyet a montreali McGill Egyetemen hoztak létre, bemutatja számunkra azt, hogy az egész pici gyerekkorban –akár csecsemőkorban- elkezdett idegen nyelv tanulása képes arra, hogy ösztönözze az agyban található új idegsejtek, és neuron kapcsolatok létrejöttét. A tudósok végül azt is megállapították, hogy az a gyermek, aki korán elkezd idegen nyelven tanulni –akár csak csekély mértékben is-, később sokkal könnyebben tudja azt majd professzionális szintre fejleszteni, hiszen az alapok már ott lesznek „beépülve” a fejében. A kutatók ezzel kapcsolatosan párhuzamot vontak a felnőttkori nyelvtanulási nehézségekkel is, vagyis szerintük az, hogy egy felnőtt nehezen tanul meg egy idegen nyelvet, egészen néhány éves kori hiányosságaira vezethető vissza.
Aki szülőként még ezután is bizonytalan lenne azzal kapcsolatosan, hogy a kicsi gyermekét nyelvtanárhoz vigye, vagy beírassa valamilyen kicsiknek szóló nyelvi kurzusra, az nyugodtan keressen fel személyesen is egy nyelvtanárt, aki óvodásokkal foglalkozik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testvér féltékenység

Mikor egy pár családot alapít nagy valószínűséggel jön a második baba is. Ekkor merülhet fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük