Kezdőlap » Családi élet » Miért jó a társasjáték?

Miért jó a társasjáték?

A társasjátékban az a jó, hogy együtt csináljuk, együtt élvezzük. Családi társasozás olyan élmény, amely érzelmileg feltölt, erősíti az összetartozás érzését és tanítja a gyerekeket a világban való boldogulásra is. Az iskolaérettséghez az is hozzátartozik, hogy tudjon a gyerek másokkal együtt játszani, és képes legyen veszíteni is. Fontos, hogy megértse nem a győzelem a fontos, hanem a közös játék élménye. Ne engedjük nyerni, csak azért hogy ne hisztizzen, mert az óvodákban a többiek , vagy épp az iskolában nem fogják hagyni és akkor kudarcként fogja megélni, és lehet hogy többet játszani sem lesz kedve. Viszont ha az önbizalmát szeretnénk egy kicsit növelni, akkor néha engedhetünk. Az még megbocsájtható.
Mindig olyan társasjátékot válasszunk, ami a gyerek életkorának megfelelő. Az sem jó, ha túl egyszerű, és az sem ha túl bonyolult, mert elveszti varázsát és nem fogja lekötni. Egy játék lehet szerencse-, vagy tudásalapú. Mindegy, hogy melyiket válasszuk, hiszen a fejlődés szempontjából mindkettő nagyon fontos.
A szerencsealapú megtanít, hogy néha veszítünk és akkor újra fel kell állni, és elölről kell kezdeni a küzdelmet. Így a gyereknek sikerül feldolgoznia a kudarcot, gyakorolhatja a türelmet és kontrollálhatja az érzelmeit.

Tehát egyszer fenn, máskor lenn.
A tudásalapú játszva tanít, a gyerek átéli, hogy milyen amikor tud, ért valamit. Ez egy nagyon pozitív és önbizalom növelő érzés.
A mai világban is olyan típusú, egyszerű társasjátékokkal játszanak mint régen. A játéktípusokban nem nagyon lehet újat mutatni, talán a megjelenés ami követi a trendet. A játékon megjelenő mesefigura sokat számíthat a gyerekek számára, viszont általában ezekért sokkal többet kell fizetni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan „ne” menjen randevúra.

Az emberek többsége elhagyja magát, nem sokat törődik önmagával, inkább a munkába éli ki minden …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük