Kezdőlap » Étel » Miért jó a fondü?

Miért jó a fondü?

A fondü különféle mártogatnivalók olvasztott csokoládéval vagy olvasztott sajttal való bevonása, attól függően, hogy inkább édes vagy inkább sós ízekre vágyunk.
Szinte minden háztartási üzletben lehet már kapni fondü készletet, ami egy mécsestartó állványból, rajta ücsörgő fém vagy kerámia fondüs tálból és hat-nyolc apró fémnyársból áll. Ezt az egyszerű verziót akár párologtató állvány használatával is megoldhatjuk, feltéve, hogy nem túl apró a tányérja. Szintén használhatóak hozzá az úgynevezett almafőzők, amik eleve hasonlóan néznek ki: teamécsessel lehet alágyújtani egy öblösebb edényben, abban kis fedő alatt párolódhat a fűszeres alma vagy más gyümölcs. Téli hideg estéken nagyon finom és hangulatos csemege.
A fondü szett alsó szintjén is egy teamécses segítségével olvaszthatjuk meg a tányérkában lévő csokit vagy sajtot. Lehet erre a célra kapni speciális fondü csokoládét és fondü sajtot is, ami kevésbé valószínű, hogy odaégne. Mártogatás közben érdemes időnként alaposan megkeverni a szószt, hogy ellenőrizzük, nem ragadt le az edény aljára. Mártogatósnak elsősorban gyümölcsöket szokás használni, a csokoládéhoz nagyon jól illenek a savanykás vagy nagyon erőteljes ízű fajták, például narancs, citrom, kivi, banán, és így tovább. Az USA-ban nagyon népszerű pillecukorral (mályvacukorral) mártogatni, illetve a kis nyárson a teamécses lángja fölött meg is lehet pirítani a pillecukrot.
A sajthoz használjunk semlegesebb és édes ízeket, például mangót, avokádót, almát, banánt, esetleg gombát és sonka meg kolbászdarabkákat.
A közös fondüzés nagyon szórakoztató és romantikus program lehet, nagyobb társaságok számára viszont több fondüs készletet kell biztosítani, hogy ne kelljen állandóan a szószok olvadására várni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A virsli mégis finom

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy a mindenki által ismert virsli milyen sok fajtája megtalálható …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük