Kezdőlap » Karrier » Miért jó egy cégnek kiállításon részt venni?

Miért jó egy cégnek kiállításon részt venni?

Egy kiállítás ismeretek, tények közlésének, tapasztalatok átadásának céljából rendezett nyilvános bemutató. Rendezhetjük üzleti, kulturális céllal, vagy bármikor ha valamilyen fontos dologra fel szeretnénk hívni a közönség figyelmét, érdeklődését. Ha üzleti okokból rendezzük, akkor szakkiállításról van szó, ahol nem a nagyközönség, hanem adott célközönséget szólítunk meg: előre kitalált termék, szolgáltatásról adunk átfogó képet az érintetteknek.

Miért jó ez nekünk, ha mi, vagy a cégünk kiállítást szervez? Mert ott személyes kapcsolatot lehet kialakítani a potenciális vevőkkel kétoldalú kommunikáció útján. Egyből látjuk a reakciójukat, azonnal visszajelzést szerzünk, de megismerhetünk fontos üzleti partnereket, és a konkurenciát is feltérképezhetjük. Jó reklám ez egy újonnan bevezetett terméknek, és időzíthetjük az új termék bemutatását kedvezményes, bevezető, akciós árral.
Egy kiállításra megfelelő személyzettel kell kivonulni, akik jól ismerik a vállalatot és a termékeit, így kiválóan tudják azokat reklámozni, üzleti kapcsolatokat létesíteni, az érdeklődők kérdéseire válaszolni.

A célcsoport, akik meghívunk, álljon a vállalat kiemelt ügyfeleiből, a partnerekből, potenciális ügyfelekből, szakmai szövetségesekből, beruházókból, támogatókból, kereskedőkből.
Ugye egy kiállításon standot állítunk fel. Ez lehet szigetstand, sorstand, sarokstand, fejstand, de persze a kiállító maga dönti el, hogy kívánja bemutatni a termékeit, ezek csak legnépszerűbb elrendezések, egyéni megoldások is megvalósíthatók, de feltétlenül a cég arculatát tükrözze.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük