Kezdőlap » dioptriás napszemüveg » Miért javasolt a dioptriás napszemüveg

Miért javasolt a dioptriás napszemüveg

Igen, mára eljutott odáig a fejlődés, hogy már léteznek dioptriás napszemüvegek is. Ezeket a napszemüvegeket mindenkinek javasolják, akiknek valamilyen optikai hiba van a szemén, tehát lényegében minden szemüvegesnek javasolt a dioptriás napszemüveg.

Hogy miért?
Szemünk romlásában közrejátszanak az erős fények valamint ezek visszatükröződése különböző – üveg, fém – felületeken. Erős fényben mindenki ösztönösen hunyorog, hisz pupillánk már nem képes olyan kicsire zsugorodni, hogy a bejutó fény mennyisége ne bántsa, zavarja a szemet. A hunyorgással azonban megváltozik a fókuszálás is. Hosszú távon ez a plusz teher a szemnek káros. Emellett persze egy napszemüveg kiszűri az összes káros sugarat is, ami ellen nem tudunk másképp védekezni.

Eddig ha valaki vezetni szeretett volna és szemüveges volt egy módon oldhatta meg hogy vezetés közben ne zavarja a nap, ez pedig a kontaktlencse és napszemüveg kombinációja volt. Ám sokan nem tudják elviselni a kontaktlencséket. Az ő számukra opcionális megoldás a dioptriás napszemüveg, amelyben ugyan olyan jól lát és még a fényvédelem is megvan.
Persze mint mindennek ennek is vannak hátrányai. Ilyen például, hogy dioptriás lencse nem csiszolható bele akármilyen keretbe, így sokszor kompromisszumot kell kötnünk, hisz a divatos keret amiit kinéztünk, nem biztos, hogy alkalmas arra, hogy beletegyék a nekünk szükséges lencsét, így kénytelenek vagyunk egy egyszerűbb prototípussal beérni. Ennek kompenzálása érdekében viszont mi választhatjuk meg napszemüvegünk lencséjének színét. Legalább ez ügyben nem kell megalkudnunk.

Olcsó és kiváló minőségű dioptriás napszemüveget keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Érdemes vásárolni dioptriás napszemüveget?

A régebbi időkben, ha az ember gyereke nem jól látott, elment megvizsgáltatni a szemét és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük