Kezdőlap » Fogyókúra » Miért hízunk? A toxémia

Miért hízunk? A toxémia

Mit jelent a toxémia? Röviden az anyagcsere egyensúlyának megbomlása, vagy anyagcserezavar. Két alapvető módon állhat elő a szervezeten belül.
• Az első módon toxémia az anyagcsere folyamatai során jön létre. Az elöregedett sejteket folyamatosan újak helyettesítik. Ezek az elöregedett sejtek toxikusak, mérgezők, és mihamarabb el kell távolítani őket a szervezetből. Ez normális, szokásos testi folyamat, nem igazán kell törődnünk vele, kivéve, ha valami oknál fogva ez a mérgező salakanyag nem ugyanabban az ütemben választódik ki, mint ahogy termelődik.
• Toxémia második módja a szervezetben a táplálék azon melléktermékein alapul, amelyek nem emésztődnek meg rendesen, nem szívódnak fel, és nem épülnek be a sejtrendszerbe.

Tehát a test két úton hoz létre toxémiát mindennap: az emésztés normális, rendes folyamata által, és a nem elég hatékonyan felhasznált ételek maradékaiból. Ami a testsúlyt illeti, a józan ész is azt diktálja, hogy többet fog fölhalmozódni, ha több mérgező maradék termelődik, mint amennyi eltávolítódik. Tetézi a bajt, hogy ezen mérgező anyagok, a toxinok, általában savas jellegűek. Ha a testben savak gyűlnek fel, akkor a szervezet vizet tart vissza a semlegesítésükre, ami további súlyt és puffadást eredményezhet.

Ha naponta több mérgező anyag keletkezik a szervezetben, mint amennyi kiürül, akkor az valahol elraktározódik. Ha a szervezet valamennyire is igyekszik saját működését fenntartani, akkor ezeket a hulladékokat nem fogja életfontosságú szervekben, vagy azok közelében tárolni. Tehát a maradék zsírszövetekben és izmokban fog fölhalmozódni, így combon, a tomporon, a hasi részek körül, a felkaron, az áll alatt, vagyis azokon a helyeken, ahol leginkább panaszkodunk az ott tapasztalható többlet miatt.
Meg kell értenünk, és tennünk azért, hogy szervezetünk toxikus egyensúlya megmaradjon, különben előbb- utóbb végzetesen elhízhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük