Kezdőlap » Étel » Miért hasznosak a téli magvak az egészségünknek?

Miért hasznosak a téli magvak az egészségünknek?

A tápláló téli magvak, mint a dió, a mandula, és a mogyoró nemcsak az ünnepi finomabbnál finomabb süteményekhez használhatók fel ízletes alkotórészekként, hanem érdemes őket minden nap, nassként, csemegeként fogyasztani is.
Ezekben a száraz csonthéjas magokban minden megtalálható, ami segít átvészelni a hideg telet mindenféle betegség nélkül, egészségesen. Nagyjából az összes olajos mag, de például a dió, a mandula, a mogyoró, a pisztácia, a kesudió, nemcsak a szervezetünk számára fontos vitaminokat, de például olyan antioxidánsokat is tartalmaznak, melyek jó hatást gyakorolnak a szervezetünk működésére. Ezen felül pedig találhatók bennük ásványi anyagok, nyomelemek, és nem utolsósorban energiát is adnak nekünk. Emellett pedig jótékonyan támogatják az idegrendszert, és az idegrendszer megfelelő működését is, tehát nem csak felnőtteknek, de gyermekeknek és idősöknek is nagyon jót tesznek. A fiatal és az idős korosztálynak kifejezetten jót tesz, ezért ajánlott hogy ők rendszeresen fogyasszák, vagy legalább minden nap csipegessenek belőlük néhány szemet.
Persze az is nagyszerű hogyha nyersen fogyasztjuk egyenként ezeket, akár megkönnyítve saját dolgunkat vásárolhatunk olyan diák csemegét is, melyben mindez megtalálható, plusz még az édes és finom mazsola is. Így nemcsak étrend kiegészítőnek, de nassolnivalónak is nagyon hasznos ez a magválogatás. Aki pedig nem szereti különösebben önmagában ezeket az ízeket, az tegye bele őket valamilyen süteménybe, a karácsony közeledtével erre bőven lesz alkalma.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük