Kezdőlap » Internet » Miért hasznos a Linkedin?

Miért hasznos a Linkedin?

Manapság egyre több közösségi oldal van, de a régi rendszerek azonban őrzik a sajátosságukat és a felhasználóit. Ilyen oldal a Linkedin is, amely igazából cégeknek és álláskeresőknek, karrieristáknak jött létre, hogy gyorsabban oszthassák meg a gondolataikat, elképzeléseiket a világgal, és sokkal könnyebben találjanak munkát nagy cégeknél is. Magyarországon nem sok cég és ember van beregisztrálva, mivel az oldal angol, és ez sokaknak még mindig problémát okoz.
Az oldal kiválóan alkalmas arra, hogy kapcsolatot teremtsen ember és cég között, és leküzdje azt a gátat, amely egy álláskereső, és egy állást kínáló között van. A Linkedin tele van csoportokkal, és személyes profilunk is arra épül, hogy mi karrieristák vagyunk, ezért ott mindent meg tudunk adni magunkról, tapasztalatinkat, képességeinket, munkahelyeinket.

Ez azért nagyon fontos, mert azt akarjuk elérni, hogy nagyobb cégek felfigyeljenek ránk, elismerjék a munkánkat, és komoly állásajánlatokkal bombázzanak minket. Ez nagyon sok karrierista álma, a probléma annyi, hogy Magyarországon még mindig elég nagy gondot okot a nyelvtudás, és az oldalon regisztrált cégek nagy többsége angol, tehát a nyelv eléggé szükséges ahhoz, hogy az emberek állásajánlatokat, és lehetőségeket kapjanak nagy vállalatoktól. Természetesen aki talpra esett és képes tanulni sikeres lehet, de csak kemény munkával, hiszen napra készen kell tartania mind a nyelv tudását, mind pedig a szakmai tudását, hogy minél jobb ajánlatokat kapjon. Ennek a két dolognak igen nehéz megfelelni, pláne akkor, hogy ha mellette buzgón keresünk állást, vagy dolgozunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük