Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért hasznos a homeopátia?

Miért hasznos a homeopátia?

A homeopátia gyógyító erejét sokan csodával határosnak vélik, pedig ilyenkor saját szervezetünk harcol a betolakodók ellen. Testünk komplex módon épül fel, minden mindenre hatással bír, ezért törekednünk kell az egészséges életmódra, egészségünk megőrzésére, illetve ha valami betegség üti fel fejét, mihamarabbi kezelésére. A betegség leküzdésében igen jelentős szerep jut saját hozzáállásunknak a betegséggel szemben.

A betegség természetes velejárója életünknek, nem szabad negatív dologként gondolni rá, hanem pozitív hozzáállással nézzünk szembe velük. Már gyermekkorban számos betegségen esünk át, melyet a szervezet saját erőforrásai, védelmi mechanizmusa egészséges embernél természetes módon gyorsan leküzd. Bizonyos esetekben ez néha kevés, ilyenkor azonban felejtsük el a gyógyszereket, hiszen azok hatóanyagait jórészt a természetben is megtalálhatjuk, minden káros hatásoktól mentesen.
Jól választott homeopátiás szerekkel nem a tüneteket nyomjuk el, hanem a betegség gyorsult, könnyített formájában zajlik le, alig van-, esetleg nincs is lábadozási időszak, nem alakulnak ki krónikus betegségek az öngyógyító mechanizmusok elégtelenné válása miatt. Az immunrendszer erősödik a betegség során, nem pedig gyengül, mint például egy antibiotikumos kezelés során.

Akut betegség esetén, mint például megfázás, láz, köhögés, enyhe torokgyulladás- tüneti szerekkel rövid időn belül jelentős gyógyulás áll be. Elhúzódó, visszatérő, úgynevezett krónikus betegségek esetén kérjük homeopata segítségét. Csecsemő, vagy kisgyermek esetében mindenképpen forduljon háziorvoshoz, aki homeopata konzultációjával közösen érhetnek el gyógyítást, és egészséget.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük