Kezdőlap » dioptriás napszemüveg » Miért hasznos a dioptriás napszemüveg?

Miért hasznos a dioptriás napszemüveg?

Az ember természetre káros tevékenységeinek köszönhetően ózonrétegünk sajnos egyre vékonyabb, a rajta tátongó lyuk egyre nagyobb, így egyre kevésbé véd meg minket a napsugarak káros, ultraibolya sugárzásától. Az UV sugárzásnak három fajtája van: az UV-A, melynek jótékony hatása van, az UV-B, amely már az egészségünkre ártalmas, és védekeznünk kell ellene, valamint az UV-C, amelytől az ózonrétegünk még egyelőre megvéd minket.

Bőrünket ugyan különböző fényvédőkrémekkel megvédhetjük, de a szemünk védtelen marad, és az sem segít, ha nem nézünk közvetlenül a napba, mivel a földről visszaverődő napsugarakat a szemünk egyenesen elnyeli.

Éppen erre találták ki a napszemüvegeket, mely megvédi szemünket. De mi a helyzet azokkal, akiknek egyébként is, a mindennapokban is szemüveget kell viselniük? Nekik marad a hunyorgás a csillogás és a homályos részletek miatt? Esetleg viseljék a két szemüvegüket egymáson? Vagy ruházzanak be kontaktlencsére, amelyet eddig igyekeztek kerülni, mert nem szeretik hordani?

Jó hír, hogy már nekik sem kell szenvedniük, ha a szabadban tartózkodnak, ugyanis nekik találták ki a dioptriás napszemüvegeket. Egy optikába betérve, az ott dolgozók segítségével könnyedén megtalálhatják azt a szemüveget, amelyet keresnek.

Innentől sokkal kellemesebb lesz a nyaralás, szabadban tartózkodás, hiszen szemei védelme érdekében nem kell elmondaniuk az éleslátás luxusáról sem. Így már nem fáradnak el a szemeik, kontrasztosabban látnak. Egy ilyen szemüveggel az ember biztosan szívesebben megy majd a napra.

Olcsó és kiváló minőségű dioptriás napszemüveget keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A látás segítő napszemüveg

A 21. század elején már meg sem lepődik az ember olyan eszközökön vagy tárgyakon, ami …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük