Kezdőlap » Autó » Miért gazdaságosabb a tömegközlekedés?

Miért gazdaságosabb a tömegközlekedés?

A mai világban, ahogy egyre jobban drágulnak a benzin árak, sok ember elgondolkozik azon, hogy érdemes e fenntartani gépjárművet, vagy inkább válassza a tömegközlekedést. Nem is az autók árával van probléma, hanem azzal hogy az új törvények, és szabályok bevezetésével maga egy gépjármű fenntartása is már egyre drágább, és az üzemanyagok árának ingadozása is ezt még jobban megnehezíti.
Az elmúlt években 2-3 százalékkal visszaesett a kocsit használók száma, ami egyben azért is jó, mert a környezetünket is megkíméljük ezzel, és aki a tömegközlekedést választja, az olcsóbban is kijön árban, mintha egy autót tartana fent. Egy távolsági buszbérlet ára kilométertől függően jelenleg még mindig nem kerül annyiba, mintha egy autót egy hónapra megtankolnánk, és azzal járnánk minden nap munkába. Így, ha a tömegközlekedést választjuk, igen sokat spórolhatunk a pénztárcánknak, mintha egy autót tartanánk fent.
Sajnos azonban a tömegközlekedésnek is vannak hátrányai, mégpedig az hogy sokszor késnek a buszok, csak a szemfülesebb utazóknak jut ülőhely, és néha bizony hatalmas tömegben kell végig ülnünk, vagy végig állnunk 1-2 órás utakat, valamint sajnos sokkal több időt vesz igénybe az utazás tömegközlekedéssel, mint ha autóval mennénk. Ha viszont egy adott városon belül választjuk a tömegközlekedést, akkor biztosan jobban járunk, mintha autóval közlekednénk, mert Magyarország nagyvárosaiban, ha mondhatjuk úgy, igen jól meg vannak oldva a helyi buszjáratok, hiszen a buszok megállói minden korosztálynak egyaránt megfelelően vannak kialakítva.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Amikor az eredeti Chevrolet Corvette Stingray debütált öt évtizeddel ezelőtt, Zora Arkus-Duntov, a Corvette egyik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük