Kezdőlap » Látnivalók » Miért fontos város Sao Miguel das Missoes?

Miért fontos város Sao Miguel das Missoes?

Sao Miguel das Missones egyike azon dél-amerikai indián településeknek, amelyek kormányzását átvették a jezsuiták, és a CVIII – XVIII. században egyfajta katolikus misszióvárosokká épültek ki. Ez a város volt Dél-Brazília számos missziója közül a legfontosabb.

Csakúgy, mint másutt, Sao Miguel das Missoesben is egész települést hoztak létre a jezsuita misszionáriusok, így templomot és iskolát is építettek azzal a céllal, hogy keresztény hitre térítsék a helyi guaraní népet. Napjainkban a jezsuita misszió, így a templom is csak romjaiban látható, de a maradványok sejtetik az egykor impozáns város arculatát. Egy nagy tér köré épült, szívét a templom alkotta, és trópusi esőerdő ölelte körül.

A katedrális, amely napjainkban a Santo Ángelo közelében áll, a Sao Miguel das Missoes-i templom hű másolata, a barokk építészet szép példája, Juan Bautista Prímoli olasz jezsuita pap alkotása. Homokkőből emelték, három hajója és egy tornya volt, bejáratát portikusz hangsúlyozta. Korabeli dokumentumok és a helyi múzeumban látható emlékek szerint belső terét aranyozott oltárok, míves faragványok és szobrok gazdagították. A szenteket ábrázoló, fából faragott és sokszínűre festett szobrokat jezsuiták és guaraník készítették.

Sao Miguel das Missoes abban az időszakban épült, amikor a környéket a portugálok és a spanyolok is gyarmatosították. Az 1760-as évektől a politikai ellentétek kiéleződése miatt a jezsuitákat kiűzték Latin-Amerikából. Sao Miguel das Missoes és a többi misszió is parlagon hevert, de 1940-ben Lucio Costa neves brazil építész impozáns múzeumot tervezett a területére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük