Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért fontos a kávé az életünkben?

Miért fontos a kávé az életünkben?

Habár sokan azt mondják, hogy a túlzott kávéfogyasztás egészségtelen, mégis rá kell jönnünk, vagy inkább el kell fogadnunk, hogy a kávé igenis nagyon hasznos az ember számára. Nem csak, hogy ébren tart, növeli a vérnyomást, de lendületet ad, néha annyira felpörget, hogy az agyunk úgy beindul, hogy nem tud leállni, és ez nagyon jó.

Azoknak, akik szellemei termékek gyártásából élnek, nagyon fontos az, hogy az agyunk magas szinten pörögjön, hogy újabb és újabb dolgokat tudjanak kitalálni, amivel újabb és újabb termékek születnek, ezáltal nő a havi bevételük mondjuk. Reggel elképzelhetetlen lenne úgy fel kelni, hogy nem iszunk meg egy pohár forró kávét.
Persze azért a mennyiségre oda kell figyelni, mert hosszú távon tényleg nagyon káros tud lenni, de annak aki jól fogyasztja, pontosan, és úgy ahogy kell, annak a javára fog válni az ital fogyasztása. Ellentétben az energiaitalokkal, a kávé nem tartalmaz taurint, csak koffeint. És hogy miért fogyasztanak a fiatalok inkább energiaitalt mint kávét? Mert úgy tartják, hogy az fiatalosabb.

A kávét sokkalta inkább felnőtteknek való italként tudják csak elképzelni, ezért részesítik előnyben sokan az energiaitalt. Mondjuk valamilyen szinten érthető, hiszen a kávénak keserű íze van, hacsak nem cukrozzák fel persze, az energiaital viszont olyan mint egy üdítő. Szénsavas, hideg, és kellemes íze van. talán ezért népszerűbb a fiatal generáció körében, mint fekete testvére. Habár persze akadnak olyanok is, akik mindkét italt fogyasztják egy időben. Ez lehet, hogy sokkal károsabb, mintha csak az egyik fajtát innák.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan vigyázzunk fiatalságunkra?

Amikor szóba kerül az öregedés egy baráti beszélgetésben mindig nevetés, csipkelődés vagy élcelődés a vége …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük