Kezdőlap » Családi élet » Miért fontos a bizalom?

Miért fontos a bizalom?

Emberi kapcsolatainkat sok minden meghatározza, a szeretet, a tisztelet, és ami a legfontosabb a bizalom.
Bizalom nélkül nincs miről beszélni. Bízunk a párunkban amikor szerelmesek vagyunk, bízunk a munkatársunkban amikor közös munkát végzünk, a barátainkban akikkel mindent megbeszélünk.
Ha valamilyen oknál fogva megrendül a bizalom, nagyon nehéz újra felépíteni. Ezért törekedjünk mindig az őszinteségre, még akkor is ha fájó az igazság, vagy nem túl előnyös a helyzetünk ez miatt.
Különböző ember típusok vannak, az egyikük rögtön a kapcsolat elején megszavazza a bizalmat és a tetteink erősítik vagy rombolják azt le. A másik típus bizalmatlan vagy csak a szükséges alap bizalom van jelen és fokozatosan építjük azt fel a kapcsolatban. Mindegy melyik típusba tartozunk, elmondható, hogy bizalom nélkül nincs kapcsolat, hatékony együttműködés.
Párkapcsolatban is elengedhetetlen a közös jövő felépítésében. Legyen szó anyagi- vagy érzelmi biztonságról ha nem alakul ki, a másik fél nem tudja ezt elérni, nem lesz hosszú életű a kapcsolat. Nem lehet úgy élni a mindennapjainkat, hogy állandóan azon jár az eszünk mit csinálhat éppen a másik, meg kell bíznunk abban, hogy kettőnkért, a családunkért dolgozik.
Baráti kapcsolatokban igencsak megrendülhet a bizalom, ha félve őrzött titkunk napvilágra kerül, mert barátunk nem tudta tartani a száját. Sok vita és veszekedés előzhető meg azzal, hogy mindig tisztázzuk mit lehet és mit nem tovább adni vagy mesélni róla.
Ha önmagunkban nincs minden rendben, lelkünk zavaros, az a külvilág felé bizalmatlanságot sző, nem tudunk nyitni embertársaink felé, bezárkózunk. Törekedjünk a lelki egyensúly kialakítására és megtartására.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk látványos akváriumot viasz-zseléből?

A zselégyertyából nagyon szép, látványos akváriumot készíthetünk. Ehhez a legmegfelelőbb a színtelen zselé, mivel abban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük