Kezdőlap » Családi élet » Miért fontos az önbecsülés?

Miért fontos az önbecsülés?

Az önbecsülés egy nagyon fontos emberi jellem, hiszen nélküle sose fogunk megfelelni önmagunknak. Mindig csak rivalizálni fogunk, azzal leszünk elfoglalva, hogy a másiknak milyen van és miben jobb, mint én. Viszont, ha van az azt jelenti, hogy teljes mértékben elfogadjuk magunkat és, ha megfigyeljük magunkat és a képességeinket, észre vesszük, hogy mennyi minden jó lakozik bennünk. Mindenkinek meg van a maga keresztje az életében, hiába hasonlítjuk magunkat a másik eredményeihez, hiszen neki is vannak olyan problémai, mint nekünk csak másképp jelenik meg az ő életében.

Mindenki maga alakítja ki az életét, hiába mondja neked valaki azt, hogy „semmit nem tudsz felmutatni”, mikor ez egy jó nagy hazugság! Mindannyian tudunk felmutatni valamit, amire azt mondtad az életes során, hogy „Igen, megcsináltam”. Tulajdonképpen, ha valaki ilyet vág a fejedhez, feltételezhetjük, hogy nincs minden rendben az önbecsülésével, mert már összehasonlította az életét a tiedével és köztudott, hogy mindenki a saját életének a kovácsa. Tegyük félre a rivalizálást és egyengessük az utunkat magunk, mert előbb utóbb, ha kitartóak vagyunk, elérjük az álmainkat!

Csak becsüld meg magad, belőled is csak egy van, szeresd magad! Meglátod, ha mindez sikerül, teljesen meg fog változni körülötted minden. Egészséges önbecsüléssel szabadságot kaphatsz, már nem fog foglalkoztatni mások véleménye, és nem lesz téma, hogy ki az okosabb és ügyesebb, mert megtanulod, hogy benned is megvan minden ugyan úgy, mint a másikban. Szeresd önmagad, légy elégedett és annál is több, ha már kész, úgy érzel, ahogy akarsz, azt csinálod, amit akarsz, akkor olyan kapuk nyílnak meg előtted, amikről álmodni se mernél!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a jó párkapcsolat titka?

Az ember alapvetően társas lény, még ha vannak is időszakok, amikor egyedül , társ nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük