Kezdőlap » Családi élet » Miért fontos az “apa-lánya” kapcsolat?

Miért fontos az “apa-lánya” kapcsolat?

Nem is hinnénk mennyi mindent meghatároz, hogy milyen egy lány kapcsolata az apjával. Egész életét végigkíséri. Ha egy lánynak jó a kapcsolata az apjával az a későbbiekben kihat a tanulmányaira, karrierjére és a párkapcsolataira is. Angol kutatók szerint az apával való kapcsolat befolyásolja, hogy milyen férfiakat talál egy nő vonzónak.

Azok a lányok, akiknek nem volt jó a kapcsolata az apjukkal, azok előtt nincs pozitív férfi minta, így nem feltétlenül a férfiasságot keresik, míg akiknek jó a kapcsolata a családfenetartóval ők inkább az alfa-hím típushoz vonzódnak. Egy lánynak az életében az apa az első férfi, így viselkedése a nővé érés folyamatában is fontos. Ha egy apa dicséri és elfogadja lányát olyannak amilyen, így ő is elfogadja magát. Az édesapa olyan szinten hatással lehet az önértékelésre, ahogy nem is gondolnánk. Ha a személyiségére figyel, értékeli önálló gondolatait, akkor ugyanazok a gondolatok lesznek neki is fontosak.
Az elnéző, engedékeny apa viszont nincs jó hatással a gyermekére, ugyanúgy mint az az apa sem, aki állandóan aggódik, ugyanis ez azt sugallja, hogy lánya nem képes arra, hogy saját maga irányítsa az életét. Ezért mindig a szülőktől fog függni és soha nem lesz önálló, öntudatos ember.
Az az apa pedig, aki átnéz a gyermekén és megjegyzéseket tesz a külsőjére, képességeire belehajszolhatja a lányát egy szeretni nem képes férfi karjaiba. Azok a lányok, akiknek távolságtartó az apjuk, előbb kezdenek el szexuális életet élni. Kutatások szerint az apák, amikor eléri a pubertás kort és el kezd nővé cseperedni egyáltalán nem vagy csak nagyon nagyon nehezen veszik észre , hogy felnőtt az ő kicsi lányuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük