Kezdőlap » Karrier » Miért fontos az angol nyelv a karrierünkben?

Miért fontos az angol nyelv a karrierünkben?

Az angol a legnagyobb világnyelv. Bárhová is megyünk, találkozhatunk olyan emberrel akivel szót tudunk érteni ezen a nyelven. Miért fontos megtanulni? Mert ez a világ nem hivatalos nyelve! Akármivel is szeretnénk foglalkozni, akármi a hobbink, a szakmánk, kénytelenek leszünk tudni angolul, mert előbb utóbb úgyis fel fog tűnni valahol. Ha mi akarunk a legjobbak lenni, akkor a világ legjobbjaival kell szembeszállnunk a legjobbnak járó címmel.

Ehhez elengedhetetlen azt a nyelvet használnia, amit a többiek is megérthetnek. Konferenciákra kell járni, előadni kell, nem beszélve arról, hogy a legjobb oktatást, a legérdekesebb felfedezéseket mind angolul kapjuk meg, mert a világ legfejlettebb területein angolul beszélnek, így mi is kénytelenek leszünk megtanulni, ha tartani akarjuk a lépést a többi karrieristával, aki ugyan abban a szakágban tevékenykedik mint mi. Gondoljunk csak a Nobel Díjra, vagy az Oscar Díjra.

Az átadás és a gála mindkét esetben angol. Mindenki angolul beszél a másikkal, és a nyertesek is angolul köszönik meg a nekik kijáró díjat. Ha a legjobbak, legelismertebbek akarunk lenni a világon, ha azt akarjuk, hogy a legnagyobbak komolyan vegyenek, és tiszteljenek, akkor nagyon sok mindent kell felmutatnunk, nagyon sok mindent kell letennünk az asztalra.

De ahhoz, hogy ők is elismerjék, ennek mind-mind angolul kell zajlani, hogy ők is megértsék, mert nem fogják a mi nyelvünket csak azért megtanulni, hogy részt vehessenek egy általunk rendezett konferencián, vagy meg tudjanak hallgatni egy általunk előadott beszédet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki a jó tanár?

Elkezdődött az újabb tanév, és a tömegközlekedési eszközökön már lehet hallani, hogy „milyen hülye ez, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük