Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért fontos a vacsora?

Miért fontos a vacsora?

Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen kiegészítője a vacsora. Éjszakára nem szabad üres gyomorral maradni. Rosszul alszunk, nem tudjuk megfelelően kipihenni magunkat és fejfájással, rossz közérzettel ébredünk. Rányomja bélyegét az egész napunkra. Nem éri meg sem magunk sem az egészségünk érdekében. Ne közvetlenül lefekvés előtt tömjük magunkba az ételt, mert farkas éhesek vagyunk.

Válasszunk könnyen emészthető ételeket, mert az anyagcserénk az esti órákban már igen lelassul és nehéznek érezzük gyomrunkat. Szervezetünknek nem kell arra koncentrálnia, hogy feldolgozza gyomrunk tartalmát és a többi létfontosságú folyamatot háttérbe szorítani. Rengeteg lehetőség adódik megteremteni a változatos vacsorát. Zöldségeket, gyümölcsöket lehet tálalni, sőt a tészta különböző változatai sem kimondottan elkerülendő. Halat, szárnyas húsféléket is el lehet készíteni ízlésesen és ráadásul nagyon finoman. Persze kevés fűszer és só használatával. Azért fontos, mert így elkerülhetjük az érrendszeri betegségeket.

A zsír szegény sajtok, tojás könnyen emészthető. Megtelíti gyomrunkat és kipihenten ébredünk. Desszertnek lehetőleg hagyjuk ki a süteményt, csokoládét. Viszont egy pohár vörös bor annál egészségesebb. Valóban a reggeli a legfontosabb azonban elengedhetetlen szervezetünkre nézve a vacsora sem. Közösen a családdal, ha tehetjük. Összehozza és felélénkíti a szeretet, ami nélkül nem tudunk boldogok, lenni. Ráadásul remek lehetőség megismerkedni valakivel. Talán épp ez az alkalom kell egy közös élet létrejöttéhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük