Kezdőlap » Betegségek » Miért fontos a cukorbetegség kezelése?

Miért fontos a cukorbetegség kezelése?

A cukorbetegség nem gyógyítható meg véglegesen, bármennyire is eltűnnek a panaszok, tünetek, bármennyire is normális lesz a laboratóriumi eredmény, mindig kell törődnie magával, aki cukorbeteg.

Ennek a betegségnek- sok más idült betegséggel szemben- meg van az a jó tulajdonsága, hogy megfelelő kezelés, még inkább megfelelő életmód mellett a betegség tünetei elmúlnak, a közérzet kifogástalan lesz és helyre áll a régi munkabírás is.

Vannak olyan betegek is, akiknek baját véletlenül fedezték fel, semmilyen panaszuk nem volt.

Miért fontos akkor a kezelés, és annak folytatása?

A szervezetet alkotó valamennyi sejt működéséhez szükséges a tápláló cukor. A cukorbetegségben nem csak a szénhidrátok felhasználása szenved zavart, megváltozik minden egyes sejt működése.

A nem jól kezelt, vagy nem kezelt, helytelen életmódot folytató cukorbeteg legérzékenyebb pontjai az érrendszer és az idegrendszer. Az elhanyagolt cukorbetegség két úton is ronthatja az érrendszert: elősegíthet, siettethet egy másik anyagcsere-betegséget, az érelmeszesedést. Az érelmeszesedés régebben az öregség velejárójaként gondolták,ma már betegségnek számít. A két betegség kapcsolata valószínűleg a zsíranyagcsere változásaival állhat összefüggésben.

Az érelmeszesedés rosszabbításán kívül előfordulhat a szem és a vese érrendszeri megbetegedése is, de az alsó végtag érbetegsége is.

A betegséggel néha együtt járhatnak, elsősorban a végtagokban jelentkező, fájdalommal, nagyon ritkán mozgászavarral mutatkozó ideggyulladások is. A fájdalom mellett nagyon sokszor zsibbadás, hangyamászáshoz hasonló érzések jellemzők.

Diétával, rendszeres testmozgással, inzulinnal kímélhetjük a még inzulintermelő sejteket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor beszélünk ödémáról

Latin nevén : hydrops, vizenyő avagy kóros folyadékfelhalmozódás a szövetekben, amely miatt gyakran nem fájdalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük