Kezdőlap » dioptriás napszemüveg » Miért fényresötétedő lencsét válasszunk?

Miért fényresötétedő lencsét válasszunk?

Manapság egyre több szemüveget viselő emberrel találkozhatunk az utcán. Míg egyesek a valódi látásromlás miatt viselik szemüvegüket, mások követik azt a mondást, hogy “A szemüveg öltöztet” és dioptria nélkül is viselnek átlátszó lencsével rendelkező divatszemüveget.

Egyre többet hallhatjuk, hogy nemcsak bőrünket, de szemünket is védeni kell a káros sugaraktól. Egy szemüveget viselő ember számára ez nehézkes megoldás, hiszen az átlátszó lencsék – legyen az műanyag vagy valódi üveg – hiába rendelkeznek speciális fényvisszaverő réteggel, mégsem érhető el velük a napszemüveggel egyező hatás. Az illető rendszerint hunyorog, ha szabadban tölti napjait, ami nagyon fárasztó és fejfájást eredményezhet, valamint az erős fény miatti folyamatos szemkönnyezés is kellemetlen.

Ezeknek a zavaró tényezőknek kiküszöbölésére és a szemüveget viselő emberek életének könnyítése érdekében fejlesztették ki a fényresötétedő dioptriás lencséket. Ahogyan a normál lencsék, ezek is készülhetnek üvegből és műanyagból is, megválasztható a színáranyalat, sőt bármilyen szemüvegkeretet vásárolhatunk a lencséhez, hiszen ezek könnyen keretbe csiszolhatóak.

Hogy miért jobb a fényresötétedő lencse, mint a hagyományos napszemüveg lencse?
A technológia lényege, hogy amint UV fény éri a lencsét az fokozatosan sötétedik pontosan olyan mértékben, amilyenre a szemnek szüksége van.

Ha jobban belegondolunk egyszerűbb egyetlen szemüveget viselni, amely minden igényünket kielégíti, mint folyamatosan két szemüveggel járkálni és adott helyzetben cserélgetni.
Ma már a fényresötétedő lencsék olyan gyorsan tudnak alkalmazkodni az adott élethelyzethez, hogy egy üzletbe belépve sem kellemetlen a sötét lencse, hiszen másodpercek alatt visszafehéredik, ami 10 évvel ezelőtt még percekig is eltartó folyamat volt.

Olcsó és kiváló minőségű dioptriás napszemüveget keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért hasznos a dioptriás napszemüveg?

Az ember természetre káros tevékenységeinek köszönhetően ózonrétegünk sajnos egyre vékonyabb, a rajta tátongó lyuk egyre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük