Kezdőlap » Családi élet » Miért félnek a férfiak az apaságtól?

Miért félnek a férfiak az apaságtól?

Nagyon sok férfi megijed, amikor a párja bejelenti, hogy hamarosan bővül a család, persze tisztelet a kivételnek. Ez az ijedség valahol érthető, hiszen minden ember fél az ismeretlentől. Első gondolat talán a felelősség, hogy már nem csak a maguk urai, nem csak magukért élnek. Nem szívesen hagynak fel azzal az életformával, amit előtte éltek.

Második gondolat talán a piszkos anyagiak, a mérlegelés. Ez nyomasztó, hiszen általában nem pozitív a végeredmény. Viszont, ha kilenc hónap múlva a karjában tartja a gyermekét, rájön hogy ezek a gondolatok már nem is érdekesek annyira. Ilyenkor sok férfi megkomolyodik, felnő és felelősségteljes ember lesz.

Az apává válás folyamata hosszadalmas, áldozatokkal és lemondásokkal jár. Olyan dolgok kapnak hangsúlyt, ami addig nem számított. Jó-e a környék a gyereknek, mennyire forgalmas, milyen a levegő, van-e a közelben játszótér, bölcsőde, óvoda. Sok férfi, amíg nincs családja, döbbenten nézi a haverokat, akik apává lesznek.
Leszoknak a cigiről, éjszakázásról, lecserélik a sportkocsit családi autóra. A hétvégi programok a családdal telnek. Ez teljesen normális, persze mindez mellett belefér, hogy néha összejöjjenek a barátokkal egyet sörözni. Sőt kell is tartani a kapcsolatot a haverokkal. Ugyanakkor mindenkinek el kell fogadni, hogy egy új szakasz kezdődött az életünkben.
Sokakat az is megriaszt, hogy hogyan fog kapcsolatot teremteni a babával, hogyan fogja majd az ölében tartani. Ezek az aggályok viszont gyorsan elmúlnak, mikor a pici megnyugszik apa vállán vagy hasán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük