Kezdőlap » Film » Miért felejthetetlen az Életrevalók?

Miért felejthetetlen az Életrevalók?

Az Életrevalók című francia film egyike azon kevés filmeknek, amelyre nem érkezett szinte semmilyen negatív kritika sem. Nem csoda, hiszen a film tényleg csodálatos alkotás.

Az egyik főszereplő, Philiippe (Francois Cluzet), egy gazdag üzletember, aki egy baleset során nyaktól lefelé megbénult. Emiatt segítségre van szüksége, és ápolót keres. Egy afro-amerikai fiatalember, Driss is közéjük tartozik, ő azonban csak egy aláírásért jönne, amivel bizonyíthatja a munkaügyi osztálynak, hogy munkát keres.

Philippe-t feldühíti Driss lazasága és tudatlansága, ám megígéri neki, hogy másnap megkapja a papírt. Másnap Driss visszamegy, és legnagyobb megdöbbenésére Philippe próbaidőt ajánl neki. Innentől kezdve beindul a két teljesen különböző ember megható és vicces barátsága. Philippe rengeteg dolgot tanul Driss-től, aki az élete árán is megvédené őt. A legféltettebb titkait is megossza Driss-szel: a feleségének nem lehetett gyermeke, majd súlyos betegség után elhunyt.

Örökbe fogadtak egy lányt, Elisát. Driss rájön, hogy Philippe már hosszabb ideje levelezik egy dunkerque-i hölggyel, és ráveszi: küldjön neki képet magáról. Philippe nem akarja kisajátítani Driss-t, ezért elküldi, de mivel nincs megelégedve a helyettesével, mégis visszahívja, és elviszi egy utazásra a tengerparthoz, ahova Driss randevút szervezett Philippe-nek a dunkerque-i hölggyel.

A film drámai és vicces jeleneteket egyaránt tartalmaz, és csodálatosan mutatja be, hogy egy ember milyen pozitív hatással lehet egy másik, teljesen különböző ember életére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük