Kezdőlap » Fitnesz » Miért érdemes reggeli előtt futni?

Miért érdemes reggeli előtt futni?

Miért várjunk feleslegesen az edzéssel? Ha felkelés után felhúzzuk a futócipőt, és indulunk is a szabadba, egész nap fittek, energikusak leszünk. A reggeli órákat érdemes kihasználni az edzésre: a munka is jobban megy utána. Az első néhány nap nehéz, azonban a friss, tiszta levegő, a csend, és az első napsugarak a léleknek is jót tesznek – a reggeli futás hamar szokássá válhat.

A sporttudományi szakértők szerint a korán futók hamarabb érik el az optimális teljesítményszintet, ezenkívül a koncentrációs képességük, és a kreativitásuk is növekszik. Reggel nem sürget az időbeosztás, és több energiánk van – ideális időpont az edzéshez. A reggeli futás ezenkívül az anyagcserét és a vérkeringést is serkenti. Mentálisan, és emocionálisan megerősödve kezdhetjük el a napot.

A kiadós reggeli tilos az edzés előtt, mivel megterheli a gyomrot. Egy könnyebb snack elfogyasztása azonban fontos. Egy pohár gyümölcslé, egy banán, vagy egy müzliszelet segítenek megakadályozni a vércukorszint leesését, és biztosítják az energiát az edzéshez. Ha üres gyomorral kezdünk neki a futásnak, a máj glikogénraktárai teljesen kiürülhetnek – ebben az esetben a szervezet az izmainkat kezdi el bontani.

A reggeli kelésben segíthetnek az ágyban végzett energikus nyújtógyakorlatok, vagy jógapozíciók. Ha hideg vízzel megmossuk az arcunkat, szintén hatásos ébresztő lehet. Akinek a munkaidő előtt nincs ideje sportolni, a kora reggeli futást akár hétvégére is teheti: meglepő, de utána fittebbnek, kipihentebbnek érezheti magát, mintha késő délelőttig ágyban maradna. Nemcsak a futás, minden egyéb korai sport hatékony.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabadtéri sport télen is: a fülek védelme a hidegebb hónapokban

Az őszi, és téli hónapok hidegebb időjárásában a fülek védelme külön odafigyelést igényel. A füleink …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük