Kezdőlap » Divat és szépség » Miért érdemes piacon vásárolni?

Miért érdemes piacon vásárolni?

Piac minden városban meghatározott időpontokban, általában hetente több alkalommal, fix napokon van. Ez jó lehetőség arra, hogy kilátogassunk oda, körbenézzünk a választékos kínálatban, és olcsón beszerezzük a szükséges holmikat.
Mit érdemes itt megvenni? Zöldséget, gyümölcsöt mindenképp. A helyi termelők friss áruval érkeznek ide, amik garantáltan egészséges, bio, házi termesztésű zöldséget és gyümölcsöket, csonthéjasokat, tojást és savanyúságot jelent. Jó ez a vásárlónak is, aki minőségi alapanyagokat a pontos származási hely ismeretében tud beszerezni. Az árak tekintetében is jól jár az ember, ha itt veszi meg őket, és nem a nagy bevásárlóközpontokban. Ezzel megbecsüli a szorgos gazdák munkáját is.
A piacokon nem csak zöldségek és gyümölcsök, hanem ruhaneműk, cipők, alsóneműk, játékok és egyéb használati tárgyak is beszerezhetők.
Sokan úgy vannak vele, és ez alatt főleg a fiatal korosztályt, a kamaszokat értem, hogy szerintük ciki, nem menő piacon vásárolni. Jó, ők nyilván arra gondolnak, hogy ruhát nem szeretnének ott beszerezni, mert az biztos nem divatos, vagy nem jó. Ők még nem fogják fel annak a jelentőségét, hogy mint jelent pár ezer forintot spórolni. Hiszen az egyértelmű, hogy az ilyen vásárokon minden olcsóbb, mint az üzletekben. És ha jól megfigyeli az ember, a termékkínálat is ugyanaz. Pont ugyanazt a mellesleg általában Kínából származó nadrágot találjuk a piacon is, mint a hagyományos ruházati üzletekben (és persze a kínai boltokban), csak ott jelentősen borsosabb árat kérnek érte. Pedig ha a származási hely megegyezik, a ruha anyaga, varrása, színe, minden stimmel, akkor a minőségének is azonosnak kell lennie – így diktálja a logika. Akkor miért fizessünk érte többet, csak hogy elmondhassuk, hogy rendes boltból származik?
Persze mindenki maga dönti el, hogy hol szeretné hagyni a pénzét, azért érdemes megfontolni a lehetőségeket és összevetni az árakat, termékeket. A mai világban minden apró megtakarítás számít.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Q10-koenzim: valóban hatékony az anti-aging csodaszer?

Az anti-aging kozmetikumok piacán a Q10-koenzimnek igazi csodatévő hatást tulajdonítanak – mennyire megalapozottak az ezzel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük