Kezdőlap » Látnivalók » Miért érdemes Krétára utazni?

Miért érdemes Krétára utazni?

Kréta Görögország legnagyobb szigete, Zeusz szülőföldje. Itt jött létre az első európai civilizáció, minden hely, város egy-egy mítoszra emlékeztet. Egy külön világ Európa és Afrika között. A szállodai szobákra, főleg, ha júliusban vagy augusztusban szeretnénk utazni, jó előre le kell adni a foglalást. Ha elkéstünk kicsit, akkor sem kell csüggednünk hiszen távolabb a strandoktól mindig akad szoba egy kis panzióban. Itt ugyanis minden második ember ezzel foglalkozik, így ha betérsz egy kávézóba ott is tudnak felvilágosítást adni a kiadó szobákról. Ugyanakkor itt működik turistarendőrség is. Az északi parton nincs akkora forróság, mint délen, viszont a tenger lassan mélyül, ezért lépten-nyomon strandra bukkansz. Garantált a napsütés, esőre nem kell számítani.
Ha kirándulni szeretnél, kölcsönözhetsz autót vagy motort is. Ezekből nincs hiány. Érdemes körbejárni mindent, hiszen a látvány csodálatos. Menet közben megcsodálhatod a gazdag olajfa-, szőlő-, narancs-, és mandarinligeteket. A sziget legfontosabb történelmi emléke a knószoszi palota a főváros, Héraklion közelében. Látogassuk meg Fodelét is, ahol a híres festő El Greco született. Kréta régi fővárosa, Chania nagyon hangulatos, sok kávézóval, bárral, szórakozóhellyel, remek kikapcsolódást ígér.
Véletlenül se hagyjuk ki a hajókirándulást Szantorinire, vagy a túrát a Szamaria-szurdokba, illetve próbáljuk ki a csúszdaparkokat is. Ezeket a legtöbb utazási iroda fakultatív programként ajánlja.
Nem maradunk szuvenír nélkül sem, hiszen a görögök kész áruáradattal várják a turistákat. A legszínesebb és leglátványosabb kézműves termékük a szövött áruk. Ágytakarók, szőnyegek, pokrócok és bevásárlótáskák. Vásárolni az üzletközpontokon kívül Héraklion piacán érdemes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nézzünk meg Bécsben?

Bécs utcáit róva az az érzésünk támad, hogy egy csodálatos, időtől és tértől független történelmi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük