Kezdőlap » Látnivalók » Miért érdemes ellátogatni Zacatecasba?

Miért érdemes ellátogatni Zacatecasba?

Zacatecas Mexikó második legmagasabban fekvő városa. Földrajzi fekvésének nemcsak az alatta elterülő vidékre nyíló csodás kilátását köszönheti, de ez határozta meg a településszerkezetet is: az óvárost jellemzőn keskeny, kanyargó kis utcák alkotják. A város szívében igazi építészeti ékkő, a katedrális áll, amely a spanyol-mexikói barokk stílus, az ún. churrigueresque építészet egyik legszebb példája.
A város a környéken talált ezüstnek köszönheti fejlődését. Hivatalosan 1546 táján telepedtek le ezen a helyen a spanyolok. Ezt követően találtak rá a környék hatalmas ezüstlelőhelyére, amelyen számos bányát építettek ki. A Plaza Hidalgóról szemlélve a városképet építészeti szempontból a székesegyház uralja. Az eredeti épületet 1612 táján kezdték építeni egy korábbi templom helyén, de az 1707-ben megkezdett átalakításakor gyakorlatilag teljesen átépítették, és ekkor kapta mai arculatát. A székesegyháznak három homlokzata van, közülük a főhomlokzat a legdíszesebb: faragványai között Krisztus és az apostolok alakját ismerhetjük fel, körülöttük muzsikáló angyalokkal. Az épület fenséges látványát fokozza, hogy rózsaszínű canterakőből építették, amely a napfény beesési szögétől függően változtatja színét egészen az aranysárgáig.
Az európai és helyi díszítőelemeket felsorakoztató épület harmonikus megjelenését és gazdag barokk homlokzatainak építészeti értékét elismerve Zacatecas városközpontját 1993-ban felvették az UNESCO világörökségek listájára. A város Mexikó kihagyhatatlan látványosságai közé tartozik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol található a Union Station?

A Los Angeles-i Union Station az utolsó nagy vasútállomások egyike a vasút történetének aranykorából. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük