Kezdőlap » Látnivalók » Miért érdemes ellátogatni Virginiába?

Miért érdemes ellátogatni Virginiába?

Nevada távoli nyugati részében, a Sierra Nevada-hegység lábánál található Virginia City, az egykor legnagyobb és leggazdagabb bányaváros Denver és San Francisco között.
A legenda szerint a települést 1857-ben nevezték el Old Virginny Townnak egy részeges bányász, James Finney (becenevén Old Virginny) tiszteletére, miután elejtett egy üveg whiskyt a sátra előtt. Miután aranyat találtak a Hatmérföld-kanyon bejáratánál, ideköltöztek az első reményteljes aranyásók. A város történetének legnagyobb eseménye azonban a Comstock Lode – a Mount Davidson keleti lejtőjén levő hatalmas ezüstlelőhely – felfedezése volt. 1859-ben, miután ennek híre ment, özönleni kezdtek az emberek a térségbe a meggazdagodás reményében, így a kisváros szinte az egyik napról a másikra nagyvárossá nőtte ki magát. A bányászat fellendülésével olyan nagy lett a pénzforgalom, hogy San Francisco is ennek köszönhetően épült ki, és állítólag ezekből a bevételekből finanszírozták a polgárháborút (1861-1865). Samuel Longhorne Clemens is Virginia Citybe költözött, és a helyi újságnak dolgozott és bányászkodott is, mielőtt felvette írói nevét, a Mark Twaint. Comstock Lode-ban a termelés az 1870-es években érte el a maximumot. 1880-ra a statikai és mérnöki problémák miatt a bánya hanyatlásnak indult, és 1922-ben bezárták. Virginia City gazdagsága és népessége is megsínylette ezt, gyakorlatilag kísértetvárossá változott, mígnem helyreállították, és National Historic Landmarkká minősítették.
Kertész Mihály 1940-ben filmet készített róla „Aranyváros” címmel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük