Kezdőlap » Sport » Miért érdemes biciklizni?

Miért érdemes biciklizni?

A tavaszi kellemes idő, a nyári meleg, és az őszi indiánnyár a legalkalmasabb idő arra, hogy sok időt töltsünk a szabadban, mozogjunk, sportoljunk. Az egyik legnépszerűbb mozgásforma a biciklizés. Nem csoda, hogy sokan, mikor kijön a jó idő, egyből a nyeregbe pattannak és két keréken járnak munkába, sok diák iskolába.
Már napi fél óra tekerés jelentősen növeli az állóképességünket, égeti a zsírt, ezzel megalapozhatjuk a fogyókúránkat. Az egészséges életmódunkat alapozhatjuk meg a kerékpár rendszeres használatával. Ne csak az pattanjon nyeregbe, akik fitten akarja tartani magát, hanem aki a stressztől szeretne megszabadulni. Egy kiadós biciklizés elfeledteti a napi gondokat, kikapcsol, élettel tölt meg, csökkenti a szorongás mértékét.
Milyen érvek szólnak a kerékpározás mellett? Már ami a testre gyakorolt hatását illeti: fokozza a vérkeringést. Narancsbőrösök figyelem: a tekerés a narancsbőr ellensége, és segít az eltüntetésében, formálja a feneket és a lábakat. A biciklizés egyben értorna. Fokozza a lábakban található erek keringését. A légzésre is serkentő hatással van. Javítja a mozgáskoordinációt: a biciklin való egyensúlyozáshoz jó egyensúlyérzék kell.
Egyéb érvek a biciklizés mellett: ha egyszer megtanultál bicajozni, soha nem felejted el. Nem kell hozzá jogosítvány, vagy engedély. Gyorsabb mód A-ból B-be való eljutáshoz, mint a séta. Sokszor még a városi autózásnál is gyorsabb. Mégsem vagy a tömegközlekedésre bízva, nem kell várni a megállóban, hogy érkezzen a busz, hanem a magad ura vagy. És ha egyszer beruháztál egy biciklibe, egy életen át szolgálhat. Környezetbarát közlekedési mód, biciklizés közben biztosan nem szennyezed a levegőt. Nem fogyasztod a benzint, szóval még spórolhatsz is vele. Biciklivel ingyen lehet parkolni is! Könnyen lehet mozgatni, szerelni, beszerezni és fenntartani. Egyszóval, remek találmány ez a két kerekű járgány.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért fejezi be Räikkonen idő előtt a szezont?

Sokat pletykáltak már arról, hogy Kimi a Lotussal felmerült viták miatt idő előtt ott hagyja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.