Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért érdemes biciklivel közlekedni?

Miért érdemes biciklivel közlekedni?

A közlekedés szinte minden ember életének elemes részét képezi. Sokszor eszünkbe juthat a kérdés: vajon melyik közlekedési forma az, amelyik a legkényelmesebb a számunkra, sőt, akár még az egészségünknek is jót tesz, ráadásul a környezetet is kíméli? A biciklivel való közlekedés nagyszerű választás, ha a fenti kérdések megoldására, szeretnénk megfelelő lehetőséget találni.
A biciklizés szinte ingyen megoldható, hiszen csupán a kerákpár árát kell kifizetnünk, benzinköltséggel nem kell számolnunk, és a karbantartás sem vesz komoly összegeket igénybe. Amire ügyelnünk kell, azok a kerekek megfelelő állapota. Nem árt néhány naponta – vagy akár naponta – ellenőrzini, hogy a kerekekben megfelelő menniségű-e a levegő.
Mivel a biciklit mi magunk hajtjuk, környezetkímélő megoldás, ezen felül a rendszeres használata nagyszerű testedzés, valamint az állóképességünk javítására is nagyszerű lehetőség. Figyelembe kell vennünk azt a tényt is, hogy ha a kerékpárral való közelkedést választjuk, sokkal többet tartózkodunk a szabadban menet közben, mintha buszon, vagy kocsiban utaznánk, így a biciklizés javítja a kedélyállapotunkat is.
A kerékpár emellett kényelmes, hiszen sokkal szívesebben utazunk a friss levegőn szabadon, mint például egy zsúfolt autóbuszon. Mindezek mellett olyan kényelmetlenségeket is könnyedén el tudunk kerülni, mint például a forgalmi dugók, sőt, a baleset kockázata is alacsonyabb, ha biciklivel közlekedünk.
Ha éjjel indulunk útnak, mindenképpen szereljünk a kerékpár elejére és hátuljára is erős fényű lámpákat, és húzzunk fel egy láthatósági mellényt, hogy a baleset kockázatát még jobban lecsökkentsük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük