Kezdőlap » Látnivalók » Miért érdemes a Viktoria – vízeséshez utazni?

Miért érdemes a Viktoria – vízeséshez utazni?

Messze lenn, Afrika déli részén, a hatalmas Zambézi folyón alakult ki a Föld egyik leghatalmasabb vízesése. A víz olyan erővel és olyan hatalmas tömegben hullik alá, hogy a felszálló pára még 30 km-ről is látható. A Viktória vízeséshez, a világ minden tájáról jönnek a veszélyt kereső emberek, akik személyesen akarják megtapasztalni elsöprő erejét, esetleg egy nagyot raftingolni rajta.
A Viktória vízesés tulajdonképpen egy hat zuhatagból álló sorozat, a Zambézi folyó mentén, két állam között: Zambia és Zimbabwe között. A Zambézi évente több mint 37km3 vizet szállít lefelé, a vízesésen pedig percenként 580 millió liter víz zúdul alá a 100 méteres mélységbe. A Niagara eltörpül mellette. Az alázuhanó víz töménytelen mennyisége a legdöbbenetesebb, hihetetlen, hogy csak jön, és jön lefelé.
Ezt a természeti csodát egészen a XII. századig nem látta ember, amíg a ma már bennszülött népek fel nem fedezték, és be nem lakták. A világ többi részén élők egészen 1855-ig nem tudtak a zuhatagról, ekkor „fedezte fel” szinte véletlenül David Livingstone skót misszionárius, és ő nevezte el Viktória királynőről.
A közelben fekvő várost régebben Livingstone-nak, ma Marambának hívják.
A félelmetes zuhatagok idevonzzák a kalandvágyó embereket, hogy bungee jumpinggal leugorjanak a dübörgő katlan fölött húzódó hídról. A közel 110 méternyi zuhanás igazi adrenalinbomba.
Sokféle módja van annak, hogy felfedezzük a Viktória vízesés csodáját: szállhatunk hőlégballonnal, vagy helikopterrel, sőt elefánt háton is utazhatunk, vagy gyalogtúrán vehetünk részt, ami a zuhatagon vezet keresztül: az esőköpeny hasznos lehet az állandó köd ugyanis mindent eláztat

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük