Kezdőlap » Látnivalók » Miért érdekes Colonial del Sacramento?

Miért érdekes Colonial del Sacramento?

Colonial del Sacramento egy stratégiai hely Uruguay területén, amelyet a portugálok védtek a spanyolok támadásaitól. A várost a portugálok építették eredetileg Novo Colonia de Santissimo Sacramento néven spanyol területen, így provokáció forrása lett: sok éven át harcoltak érte egymással a portugálok és spanyolok.

Nem sokkal létrehozása után a közeli Buenos Airest uraló spanyolok megtámadták a települést, és a harc hónapokig tartott. 1681-ben a terület visszakerült a portugálokhoz, de a spanyolok időről időre megpróbálták visszaszerezni. A politikai küzdelem 1731-ig tartott, amikor is az utrechti béke értelmében Colonial del Sacramento végleg a portugáloké lett.

A települést Manuel de Lobo, Brazília kormányzója alapította. Kiépítése idején Uruguay még nem önálló államként létezett, hanem a spanyolok uralta Argentína része volt. A település azon a helyen épült, ahol az Urugay folyó a Rio de la Platával folyik össze, így a környék rendszeres és jelentős vízi forgalmat bonyolított. A portugálok illegális kikötőként használták a várost, így kikerülték a spanyol vámot, amit örömmel fogadtak a britek,akiknek a hajói rendszeresen közlekedtek a térségben. Válaszképp a spanyolok megépítették Montevideót, hogy ellenőrzésük alá vonják a csempészkereskedelmet.

A város spanyol, portugál és vernakuláris építészeti hagyományok ötvözetét mutatja: legrégibb részei erősen emlékeztetnek Lisszabon óvárosa részleteire. Colonial del Sacramento történelmi városmagja koloniális házaival, templomaival, keskeny, macskaköves utcáival és festői romjaival 1995-ben került fel az UNESCO Világörökség listájára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük