Kezdőlap » Látnivalók » Miért éppen Mallorca?

Miért éppen Mallorca?

Nyár van, repkednek a 30 fokok, az ember legszívesebben víz mellett töltené a nap nagy részét. Kérdés, hogy hova menjünk kirándulni. Személyes tapasztalataim alapján Mallorca szigete pont olyan, amilyennek az emberek többsége elképzeli. Egyfajta álombeli hely, ahol a nyüzsgés és a nyugalom tökéletes elegyet alkot. Igaz, hogy nem ez a legbarátiabb árú kirándulás, ám a befizetett összegünk minden egyes centjét megéri az ottlét. Budapestről egyenes járat megy, az út kb. 2 óra.

A fővárosban, Palmában szálltunk le, amely egy nyüzsgő, 350 000 lakosú nagyváros. Mivel a reptér elég messze van a belvárostól, busszal kell menni, amely 2.50 EUR személyenként. Mi inkább az ottlétünk további részére autót béreltünk, amely 3 napra 160 euró körüli összegre jött ki. Autót a legjobb áron, a reptéren lehet bérelni. Mallorca szigetét ingyenesen használható autópálya köti össze, mely gazdagon ki van táblázva, így nem lehet nagyon eltévedni. Természetesen 3 nap alatt nem tudtunk mindent bejárni, de ahol voltunk, azok fantasztikus városkák, falvak voltak. Íme néhány közülük.

Alcúdia városa egy kis ékszeres dobozhoz hasonlít. A 14. századból származó városfalak időutazás érzetét keltik. Mivel ez a sziget egyik leghíresebb városkája, rengeteg turista látogatja. Tengerpartja több kilométer hosszan nyúlik el, kristálytiszta vize és a fehérhomokos partja felejthetetlen élményt nyújt.

Deia, a hegyoldalba épített falucska kb. 840 ember otthona. Varázslatos hely, ahonnan csodás kilátás nyílik az égszínkék tengerre. Rengeteg külföldi művészt is rabul ejtett, megihletett a falu bája.
Valldemossa városa sokak szerint a sziget leggyönyörűbb helye. A tengerpartja mellett érdemes meglátogatni a kolostort is, és nem szabad kihagyni a Chopin Museumot, amely a híres zeneszerző egykori tárgyait őrzi, köztük a zongoráját. Itt a turistákat rengeteg étterem várja, és aki szereti Michael Douglas amerikai színészt, az mindenképp látogasson el a Costa Nord de Valldemossa étterembe, mert az ő tulajdona…

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük