Kezdőlap » Film » Miért elképesztő film az Eredet?

Miért elképesztő film az Eredet?

Az Eredet az utóbbi évek legnagyobb sikerű és legelgondolkodtatóbb filmje. A Christoper Nolan által rendezett film egy olyan világba kalauzol el minket, amelyet minden ismerünk, viszont csak nagyon felületesen.

A film főszereplője Dom Cobb, aki profi tolvaj: azonban ő nem pénzt lop, hanem gondolatokat. Amikor az áldozat elalszik, ő beférkőzik az agyába az álmain keresztül, és ellopja a gondolatait. Csapatával ők a legjobbak. Ám ennek az életnek az árnyoldala, hogy körözök, és nem térhet haza a gyerekeihez.

Egy ismert üzletember, Saito alkut ajánl neki: ha sikerrel jár, minden elfogatóparancsot megszüntet ellene, és hazatérhet. A munka azonban nem gondolatlopás, hanem egy gondolat elültetése: Robert Fisher, az ismert üzletember fejébe kell elültetni azt a gondolatot, hogy darabolja fel a cégét. Cobb és csapata munkába lát.

A film több álomfázison is végigkalauzol minket, mindegyik álomfázis külön környezetben játszódik. Rengeteg ellenség is várja őket odaát, hiszen Fisher elméje ki van képezve a Cobb-féle tolvajok ellen. Ráadásul Cobb álmaiban megjelenik halott felesége, Mal is, aki magával akarja őt rántani a “semmi földjére”. A terv végül nagy nehézségek árán sikerrel jár, és Cobb hazatérhet.

Ám a film még sincs lezárva, mert nem derül ki a végén, hogy Cobb a valóságban van, vagy csak álmodik.
A film minden elemében kiváló, a színészi játék remek,és a helyszínek is kitűnőek. Aki gondolkodtató, ám ugyanakkor szórakoztató, de akció dús filmet szeretne látni, annak mindenképp ajánlott.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük