Kezdőlap » Egészséges életmód » Miért egészségtelen a gyorséttermi étel?

Miért egészségtelen a gyorséttermi étel?

Mindannyian ettünk már életünkben gyorsétteremben. A kamasz korosztály egyik kedvelt színhelye, a gyorséttermek csábítóbbnál csábítóbb ajánlatokkal csalogatják be a kispénzű diákokat.
De a kisebb korosztályra is próbálnak hatni, a direkt nekik szánt menükkel, amelyek különböző játékokat tartalmaznak. Egyedül rajtunk szülőkön múlik, hogy gyermekünk mennyire válik függővé a gyorséttermi ételektől a későbbiekben.
De miért is egészségtelen? Amikor meglátunk egy gyorséttermi szendvicset, joggal gondolhatjuk, hogy majdnem csupa egészséges dolgokat tartalmaz, salátát, zöldségeket, húst, sajtot.Az öntetekről talán eszünkbe jut, hogy talán nem túl kalóriaszegény, de ennyi belefér alapon jóízűen elfogyasztjuk a megvásárolt menüt.
Azonban rengeteg cikk és hír megjelent már arról, hogy ezek valójában tele vannak tartósítószerrel, adalékanyagokkal, a hús nem kizárólag húsból van, a sült krumpli alig tartalmaz burgonyát.
Erre a legjobb példa egy nemrégiben közzétett tapasztalat volt, közösségi oldalakon találkozhattunk vele. Egy férfi véletlenül a kabátzsebében felejtette a gyorséttermi szendvicsét, amit hónapokkal később talált meg. És a döbbenet, hogy a szendvicsnek az égvilágon semmi baja nem volt, legalábbis külsőleg. Nem penészedett, nem romlott meg, szinte mintha aznap vásárolta volna. Azért ez elgondolkodtató!
Ráadásul ha alaposan megnézzük az ételek feltüntetett kalória mennyiségét a döbbenettől szóhoz sem jutunk, mert rengeteg kalóriát tartalmaz még egy saláta is.
Sajnos családok százai töltenek hétvégenként egy – egy délutánt gyorséttermekben
azt gondolva, hogy ez egy jó kis családi program, összekötve a hasznossal, mert közben meg is ebédelünk.
Lehetőség szerint kerüljük el ezeket a helyeket és ne fogyasszunk rendszeresen ilyen ételeket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A virágpor, mint táplálék jótékony hatásai

A méz mellett a méhészet második legfontosabb terméke a virágpor. A virágporra a méheknek fehérjeforrásként …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük