Kezdőlap » Fogyókúra » Miért divat ma a fogyókúra!

Miért divat ma a fogyókúra!

Kedves olvasó! Nézett már bele reggel a tükörbe úgy hogy legszívesebben összetörte volna? Letakarta a fürdőszoba mérleget, hogy ne is lássa, mit mutat?

Szerintem nagyon sokan vagyunk így… és jön az azonnali segítség. Fogyókúrák tárháza tárul elénk, ha akár csak a számítógép keresőbe beírjuk a varázs szót fogyókúra. De kérdezem én, akkor hogy is van, miért van annyi túlsúlyos nő, férfi és egyre több gyermek is az utcán?

– Csoda pirula, visszavásárlási garanciával. Bekapkodunk pár tablettát és 20-30 kg-tól megszabadulhatunk hetek alatt.
A biztos fogyás csalhatatlan, ha más nem a pénztárcánk gyorsan leapad……

– Példák előttünk, sztárjaink fogynak el napok alatt. mert különböző étkezési szokásokat követnek. Norbi update, 90 napos diéta, Atkins diéta, zöldséglé –kúra, mediterrán diéta és szerintem napestig sorolhatnám.

Nem szeretnék belemerülni nagyon a divatos hóbortok különböző változataiba, de egy biztos, a legfontosabb és első lépés több kalóriát kell elégetnünk, mint, amennyit elfogyasztunk.
Minden embernek más és más a napi kalória szükséglete. Ennek az elfogyasztása feltétlenül szükséges ahhoz, hogy üzemelni tudjunk.

A másik nagyon fontos kérdés hogy elég folyadékot fogyasszunk naponta. Kétségbe ejtő hogy az emberek többsége nem iszik elég folyadékot. Kifogásaink vannak. Nem bírom meginni, elfelejtem, nem kívánom. Ennek egy nagyon egyszerű trükkje van. Előveszünk egy üres ásványvizes palackot és tele töltjük csapvízzel. Ez a palack legyen mindig a közelünkben, előbb-utóbb el fog fogyni a minimum másfél liter víz. Persze ihatunk ásványvizet is, de mi magyarok büszkék lehetünk arra hogy iható vizünk van, és persze ez így pénztárca kímélő is.

A következő nagyon fontos kérdés kör a mozgás. A civilizáció mellékterméke hogy lassan már elfelejtünk még járni is. Emlékszünk, a hetvenes évekig nem igazán voltak autók a magyar háztartásokban mégis eljutottunk mindenhova, séta. Sőt bevásároltunk is, a háziasszonyok cipelték a cekkereket, súlyemelés.

 Reggel beülünk az autónkba, hogy elmenjünk dolgozni, jobb esetben felszállunk a buszra, villamosra. Az emeletre feljutáshoz is általában a liftet használjuk, pedig van lépcső. Aztán többé-kevésbé egész nap ülünk vagy egy helyben állunk miközben a munkánkat végezzük. Természetesen elfáradunk, hisz legyen bármi is a munkák, oda kell figyelni rá. Hazafelé vissza az autóba, bevásárlás. Fiatalabbak útközben a gyerekeket is összeszedik, így már biztos, hogy ők se sétálnak, vacsora és behuppanhatunk a kényelmes fotelekbe, kanapéra hogy a fáradtságos napunk végét pihenéssel töltsük. Persze az az igazi, ha egy kis nassolni valót az ágy mellé készítünk.

A kilók pedig észrevétlenül tapadnak ránk!

Stop! Vessünk véget ennek!
Kezdjük azzal, hogy ott a televízió előtt gondoljuk át, mit hogyan csinálunk most, vegyünk elő egy papírt, ezt írjuk fel a baloldalra és a jobboldalra azt, hogy hogyan is lehetne. Aztán vágjunk bele, SZIGORÚAN MOST! VÁLTSUK ÉLETMÓDOT! Kezdjük az étkezésünkkel, érdemes olyan ételeket választani, amiket nagyon szeretünk, hagyjuk el az egészségtelen „mű” ételeket. Vegyük előtérbe a zöldségeket és a húsokat. Amíg fogyni akarunk, a gyümölcsöt is tegyük parkoló pályára, később fogyaszthatunk természetesen akkor is óvatosan.
Aztán álljunk fel, sétáljunk el a gyerekért, a boltba és csak így tovább, jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben…

Sok sikert mindenkinek!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ez túl sok! Mikor legyen óvatos az evéssel, aki fogyni szeretne?

Előfordul, hogy valaki a diéta minden alapelvét betartja, mégsem fogy. Tudja, milyen élelmiszereket érdemes fogyasztani, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük