Kezdőlap » Látnivalók » Miért csodálatos Real de Catorce?

Miért csodálatos Real de Catorce?

Real de Catorce városát Mexikó szívébn találjuk, annak egyik legszebb és legmagasabban fekvő hegyvidéki fennsíkján. A kisváros az északnyugati San Luis Potosi hegyoldalába épült. A településből lenyűgöző látványnyílik az alacsonyabban fekvő könyékre, amely lélegzetelállítóan szép naplementéiről híres. A vidék jórészt vadon, és az erdőt sivatagi sávok tagolják, így afféle álombeli táj benyomását kelti.
A spanyolok hivatalosan 1638 körül alapították a várost. A környéket az 174-es évek közepéig rendszeresen támadták a komancs indiánok. Real de Catorce városára 1722 táján köszöntött rá a szerencse, amikor ezüstöt találtak a közelében, így sorra nyíltak bányái. A város gyorsan terjeszkedett, gazdasága felvirágzott, és ezt híven tükrözi építészete, így az 1888-ban újááépített városközpont is. A XIX. század vége felé hosszú alagutat ástak észak felé, ez ma a város főbejárata. A mexikói forradalom (1910-1921) idején a város elnéptelenedett, és amolyan kisértetvárossá változott. Újabban gyakran forgatnak itt hollywoodi filmeket, és legfőképp turizmusra alapuló gazdasága fellendülésének köszönhetően a település lélkszáma egyre nő. Zarándokhely és spirituális-rituális központ, ahol a huichole indiánok tartják összejöveteleiket.
Real de Catorce lenyűgözően érdekes történelmű város, amely jórészt érintetlenül őrizte meg eredeti állapotát, és mentes maradt a turistacsalogató jelenségektől annak ellenére, hogy a hely sajátos spirituális atmoszférát hordoz, amely vonzza a turistákat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hol található a Union Station?

A Los Angeles-i Union Station az utolsó nagy vasútállomások egyike a vasút történetének aranykorából. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük