Kezdőlap » Családi élet » Miért alakítsunk ki kertünkben játszóteret?

Miért alakítsunk ki kertünkben játszóteret?

Sokan gondolják, a jelenlegi anyagi helyzetük miatt megtehetik, hogy kertjük valamelyik részébe megvásárolják a gyerek játékaihoz szükséges eszközöket. Abból alakítanak ki egy csodálatos játszóteret, ami persze később kiderülhet, hogy még sem olyan nagyszerű ötlet, mint eleinte gondolták. Mert egy saját játszótér fokozza a gyerek tehetségét és jobban oda tudunk figyelni mozgására.

Azonban nem vesszük ilyen esetekben figyelembe, hogy a gyerek akkor is egyedül marad. A szülőnek valóban könnyebb feladata van, mert nem kell a többi gyerekhez alkalmazkodni. Akkor mehet a homokozóba, amikor idő engedi és nincs senki, aki elveszi a játékát, mert még ő is gyerek és nem tudja, hogy ezt nem szabad. De vannak hátul ütői is otthoni játszótérnek. Gyermekünk magányossá válhat. Idővel nem érdeklik a játékok, a csúszda és mosoly helyett szomorúságot látunk kipirult arcán. A hinta sem dobja fel, pedig amikor tehetjük, foglalkozunk vele és nem hagyjuk magára. Reakciói ellenséges hatást keltenek, és azt vesszük észre, nehezen oldódik fel a többi gyerek társaságában.

Valóban jó ötlet az otthoni játszótér. Azonban, ha módunkban áll készítsük el saját kezünkkel a képesség fejlesztő játékokat és engedjük gyermekünket is kibontakoztatni. Hisz érte tesszük. Amikor a többi szülőnek is megfelel, hívjuk át gyerekeikkel és hagyjuk kibontakoztatni szépen alakuló képességeiket. Sokkal fontosabb, ha nevetni látjuk, ismerősök közt szaladgálni. Mert ez jelenti számára a lelki szabadságot. Amit mi szülők csak akkor tudunk megadni, ha szabadjára engedjük vívódásait és nem zárjuk a saját kalitkájába.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük