Kezdőlap » Ünnepek » Miből készítsünk húsvéti fészket?

Miből készítsünk húsvéti fészket?

A húsvét nem csak a locsolásról és az evésről szól, hanem a gyerekek öröméről is. Ilyenkor köztudottan jön a nyuszi és elrejti a gyerekeknek a sok-sok édességet és akár ajándékot is. Ha családi házban lakunk, akkor könnyű dolgunk van, mert ott akadnak bőven helyek az elrejtéshez, így nagyon izgalmassá tehetjük a húsvét reggelét.

Aki társasházban lakik, annak már nincs ennyire könnyű dolga, ha csak nem megyünk a nagyszülők kertjébe. Nos, a társasházakban lakó szülők is készíthetnek igen szép kis fészkeket a gyerekek számára. A fészek alapanyaga a fű és arra tesszük a meglepetéseket, a füvet hozzá beszerezhetjük a játszótérről is, de mi magunk is készíthetünk, mégpedig oly módon, hogy a boltban vásárolunk zöld krepp papírt és azt vágjuk össze, úgy, hogy az a fű kinézetét keltse, igazából nem is kell széthajtanunk, hanem csak elkezdjük függőlegesen elvágni ollóval, keskenyen.

Akár vásárolhatunk is már kész műfüvet, de a krepp papír alacsonyabb költségvetésű, ha szedünk azt pedig ingyenes, szóval vannak megoldások, hogyan tudnánk életszerűbbé tenni a húsvéti fészket a gyerekek számára. Akár elkészíthetjük úgy is, hogy egy cipős dobozt bevonunk zöld papírral belül és kívül is, a külső papírt kicsit hosszabbra hagyjuk és ollóval vékony csíkokat vágunk, így teljesen olyan képet ad, mintha hosszú fűszálak vennék körül a fészket. Kreativitásunk legyen határtalan és garantáltan nem marad mosoly nélkül. Ezek után nincs is más dolgunk csak belehelyezni az ajándékokat és megvárni míg a gyerekünk nagy izgalmak közepette megleli a csodálatosan elkészített nyuszi fészket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ünnep: Május 1

Sokan talán nem is tudják, miért is munkaszüneti nap, és miért is ünnepeljük május 1-ét. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük